ESENLER MECLİSİ YENİ BAŞLANGIÇLA NİSAN AYI 1. TOPLANTISINI YAPTI

ESENLER MECLİSİ YENİ BAŞLANGIÇLA NİSAN AYI 1. TOPLANTISINI YAPTI

Esenler Belediyesi 2024 Yılı Nisan Ayı Seçim Sonu İlk Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun Başkanlığında Yapıldı. Meclis Toplantısı CHP’li bir meclis üyesi hariç Tüm Meclis Üyelerin Katılımı ile gerçekleşti.

Esenler Belediye Meclisi yerel seçimler sonrasında Nisan ayının ilk Belediye Meclis toplantısını yaptı. Toplantının ana gündem maddesi 2023 Faaliyet Raporu ve komisyon seçimleriydi. Göksu’nun gündeminde CHP’lilere nasihat, millet bahçesi, spor vadisi, İmamoğlu’nu eleştirmek, 15 seneden beri yapmadıklarını başkalarına fatura etmekti. 

Yeniden Esenler Belediye Başkanı seçilen Tevfik Göksu, Mecliste 1 saate yakın yaptığı konuşmasında yine İBB Başkanı İmamoğlu’na yüklendi.  Yarım kalan ve tamamlanmayan projelerin tamamlanması için CHP’nin çiçeği burnunda meclis üyelerine “bu projeler sizlere emanet, başkanınıza söyleyin tamamlasın. Ha kendileri tamamlamazsa biz Esenleri kimseye muhtaç bırakmayız. Bizim öncelikli hedefimiz kentsel dönüşümdür” dedi ve konuşmasına şöyle devam etti.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, "Ramazan ikimi dolaysıyla çok fazla vaktinizi almak istemiyorum. Bugün burada 2023 faaliyet raporunu konuşacağız ve oylayacağız. Bakınız bu faaliyet raporu kitabını okumanızı size tavsiye ediyorum. Bu kitabi okursanız göreceksiniz, kendi performansınızdan daha çok iş tutmanızı ortaya koyacaksınız. Onun için benim bu tavsiyem bir siyasi tavsiye değildir. Çünkü hayatta ne varsa hayatınıza dair bütün beklentileri bu kitapta bulacaksınız. Gerçi Esenler halkı bizim faaliyetlerimizi onayladı. Biz bu mecliste hiçbir arkadaşımızı siyasi olarak ikna etmek için uğraşmayız. Burada yaptığımız konuşmalardan daha çok yapacağımız faaliyetlere bakarız.

Türkiye’de ilk defa kamu binalarını, hastaneyi, kültür merkezlerini kamulaştırarak yapan tek belediye Esenler Belediyesidir. Bitirmediğimiz kamu bınası kalmadığı gibi  sağlık, kültür ve altyapısı eksiği olmayan tek belediye olarak yolumuza devam ediyoruz. 7.4 milyon metreye sıkışmış bir Esenlere, 8.7 milyon metre kare yeni yer ilave ettik ve bir şehri inşa ederek tarihini değiştirdik. 

Esenler’de kentsel dönüşü durdurmak için dava açan  İmamoğlu, birçok projemizin yarım kalmasına sebep oldu. Bu dönüşüm hayat kurtarma dönüşümüdür, kimsenin babasının çiftliği değildir. Bizim acil işimiz yolumuza devam etmek ve kentsel dönüşüme devam etmektir” diyerek yapı stoku rakamları verdi, Namık Kemal mahallesinden Esenlere Tünel projesini İBB’ye havale etti. Nostalji tren, meydan projesi ve birçok meseleyi CHP’nin meclis üyelerine havale etti.  

 



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli