ESENLER MECLİSİ SİVAS KATLİAMINDA YAŞAMINI YİTİRENLERİ ANDI

ESENLER MECLİSİ SİVAS KATLİAMINDA YAŞAMINI YİTİRENLERİ ANDI

CHP Esenler Belediye Meclis Üyesi Huriye Şafak, Sivas katliamında hayatını kaybedenleri andı. Yapılan konuşmalarda katliamı yapanlardan hukuk önünde hesap sorulmadığı gibi gerici saldırılar halen daha devam ediyor denildi.

Esenler Belediye Meclisi Temmuz ayı birinci oturumunda Muhalefet meclis üyeleri Sivas katliamını kınayan konuşma yaptı. Konuşmanın içeriğinde devletin inkar, imha ve asimilasyon politikalarına maruz kalan toplulukların başında olan Aleviler için Temmuz ayı katliamlar ayı olduğunu Sivas katliamının sorumlularının dosyalarının tekrar açılması istendi. 

İktidar ve muhalefet Meclis üyeleri, gündem dışı konuşmalarında Muharrem ayının birlik ve kardeşlik duygularına vesile olması noktasında birlik içinde mesaj verdiler. “Peygamberimiz Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin ve beraberindeki masum insanların Kerbela' da şehit edilişinin yıl dönümü olan Muharrem ayının ve Aşure Gününün, tüm İslam âlemi içinde tarihi ve kültürel olarak özel bir yeri bulunmaktadır” denildi. 

CHP Esenler Belediye Meclis Üyesi Huriye Şafak, Sivas katliamını yapanları nefretle andı. AKP’li Ömer Çetinkaya ise herkesi şaşırttı ve AKP’lilerin bugüne kadar yapmadığını yaparak Sivas ve Şenbağlar katliamını yapanları kınama konuşması yaptı.

Her iki konuşmayı… VİDEO İZLE 



  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli