ESENLER MECLİSİ CHP’Lİ PINAR’LA HAREKETLENDİ

ESENLER MECLİSİ CHP’Lİ PINAR’LA HAREKETLENDİ

Esenler Belediyesinin Mayıs ayı oturumuna CHP’nin genç meclis üyeleri ve komisyonlarda görevli üyeleri damgasını vurdular. CHP Meclis üyesi Murat Pınar, AKP’lilere “bugünden itibaren çok şanslısınız” dedi.

Esenler Belediyesinin Mayıs ayı oturumuna CHP’nin genç meclis üyelerinden Murat Pınar, Av Arzu Yazan ve Huriye Şafak derslerine çok iyi çalışarak mecliste yaptıkları konuşmalarla herkesin takdirini kazandılar. Belli ki CHP’nin bu gençleri AKP’li meclis üyelerine zor anlar yaşatacaklar. CHP’nin tek eksik yönü ise konusuna hakim olmayan bazı üyelerin yaptıkları konuşmalarla gülünç duruma düşmesi oldu.  

CHP’nin genç meclis üyelerinden Murat Pınar’ın ses getiren ve AKP’lileri oldukça rahatsız yaptığı konuşması şöyle, “Arkadaşlar ben sizlere bir tarafta mutluluğun ve diğer tafta başarısızlığın resmini çizenleri göstermek için söz aldım. Esenler Belediyesi'nin raporlarını incelediğimizde Esenler Belediyesi'nin, başarısız ve iyi yönetilmediğini görmekteyiz. Söylediklerim sizlerin hazırladığı raporlarda ki rakamlarla kendini göstermektir. Başarısızlığın nedenlerini incelediğimizde, merkezi, hükümetin uygulamış olduğu yanlış politikaların ve ekonomi programında tabii ki etkisi var. Gerçeklerle örtüşmeyen bir bütçe var önümüzde. Siz yönetenler olarak bütçenin dışına çıkmanızın faturasını ücretliler, dar gelirliler ödüyorlar ve bu insanlarımız inanın ki sizlerin sayesinde kesilen bu faturanın hesabını ödemekte de zorlanıyorlar. 

Şimdi hedeflenen ve gerçekleşen bütçe ne yazık ki güvenle örtüşmüyor. Belediyeler zarar edebilir. Belediyeler açık verebilir, Belediyeler hanelerine artı kar da yazabilir. Ama bizim değindiğimiz nokta nedir biliyor musunuz arkadaşlar? Belediyeler bu paraları kişiye, kurumlara veya kimlere ne şekilde verildiğini araştıracağız. 

Belediyeler tahmini bütçe yapıyor ama bugünden itibaren çok şanslısınız çünkü bizler sizlere alternatif bütçe getireceğiz. Bu alternatif bütçe ile sizleri takip edeceğimiz gibi sizlere destek olacağız. Biliyoruz ki sizler yaşanan enflasyon, faiz, nas yüzünden ve oluşan dengesizliklerden dolayı bütçe yapamıyorsunuz. Biz sizlerin yanında olacağız ve Esenler halkına hizmet yapacağız. Bütçe rakamlarına baktığımızda demişsiniz “faizleri sıfır yapacağız” ama ek bütçe ile faiz oranı yaklaşık 13 milyona çıkarılıyor ve 13 milyon faiz gideri olduğunu görüyoruz. Sizler bunları bir bir açıklamak zorundasınız. Geldiğimiz nokta maalesef içler acısı, belediyemiz iyi yönetilmedi, yönetilmiyor. Fakat sizler çok şanslısınız, Esenler halkı kendini savunacak ve haklarını arayacak çok kıymetli 12 CHP meclis üyesini yetkilendirmiştir. Bizler Esenler halkı için sizlere destek vereceğiz ve sizleri bu girdaptan kurtaracağız  ” diyerek konuşmasına devam etti.  

CHP’li meclis üyelerinin yaptıkları konuşmalara AKP Belediye başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, CHP Belediyelerinin borçlanmalarını örnek göstererek cevap verdi. Ömer Çetinkaya,” Bizler eleştirileri kıymetli görürüz ama bu arkadaşımız eleştirilerinde yanlış bilgiler veriyor. Yapıcı eleştirinin başımızın üstünde yeri var, öyle beylik laflarla “yok başarısızsınız, yok iyi yönetilmiyor” bu işler böyle değil. Sizin belediyelerin listesi ve karnesi burada, sizin belediyelerinin borcuna göre bizim borcumuz yok” diyerek cevap verdi.  



Eyüp IŞILDAK
10.05.2024 20:41:36
Sihirbazlık ve diğer adı ile ALGI YÖNETİMİ nedir Diye soracak olursanız işte tamda ÇETİNKAYA nin yapılan tesbitlere olumlu yâda olumsuz cevap vermek yerine CHP'Lİ belediyeleri örnek göstererek dikkat dağıtmaya çalışmasıdır. Başka bir yerdeki CHP'li belediyenin varsa bir suçu kendin suçumuzu örtmek te kullanılmasını BÜYÜCÜLÜK VE SİHİRBAZLIK tan ibarettir. ALLAH büyücüleri yani ALGI YÖNETİCİLERİNİ lanetlenmiştir. Kaldı ki CHP'li belediyenin de böyle bir suçu var ise orada da muhalif meclis üyeleri vardır ve hesap da sorarlar.

  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli