ESENLER KARIŞTI! AKP – YEŞİL SOL BİRBİRİNE GİRDİ

ESENLER KARIŞTI! AKP – YEŞİL SOL BİRBİRİNE GİRDİ

Esenler Cumhuriyet Meydanında Cumhur ittifakı ile Yeşil sol partililer arasında karşılıklı sloganlar ve sözlü sataşmalar sonucunda emniyet güçlerinin yoğun mücadelesiyle olabileceklerin önüne geçildi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Esenler Yeşil Sol Parti’nin organize ettiği Esenler mitinginde konuştu. Buldan’ın konuşmasından önce Yeşil Sol Parti'nin İstanbul Milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder, seçim otobüsünün üstünden yaptığı konuşması Cumhur ittifakının stantlarından yapılan sözlü, küfürlü ve hakaret dolu sözler gerginliğin ilk kıvılcımını yaktı.

Cumhur ittifakının seçmenlerinin küfürleri altında konuşan Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder: Bu alanda bulunan herkesin başımız gözümüz üstünde yeri var. Bu millet kavgadan bıktı, biz kimse ile kavga yapmaya gelmedik. Önder, “ Benim sık kullandığım bir söz var sevene de sövene de selam olsun” ve Yunus Emreden bir şiir okuyarak halkı selamladı. 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın otobüsün üstüne çıkmasıyla alan karıştı. Yeşil Sol Partililer sevgi gösterisinde bulunurken, Güle Güle Erdoğan sloganlarını attılar. Cumhur ittifakı taraftarları, Emniyet güçlerinin ve AKP’li belediye meclis üyelerinin tüm uğraşlarına rağmen provokatör eylemlerine devam ettiler. 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, alandan atılan kötü sloganlara, yapılan kötü tezahüratlara kulaklarını tıkayarak konuşmasını tamamladı. Buldan ve seçim otobüsü polislerin ve güvenliğin kontrolünde alandan ayrılırken meydanda bulunan cumhur ittifakı kitlesinin tün önlemlere rağmen ellerine ne geçtiyse araçlara atması, tekmelemesi ve kötü tezahüratları kameralarımıza böyle yansıdı. 

VİDEO KAYDINA YANSIYAN GÖRÜNTÜLERDE BÖYLE…

VİDEO KAYDINA YANSIYAN GÖRÜNTÜLERDE BÖYLE…



---------------
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli