ESENLER HDP NEVRUZA HAZIR!

ESENLER HDP NEVRUZA HAZIR!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Esenler eş ilçe başkanı Metin Dağ "Bu nevruz yaralarını birlikte sarmak, yüreklerimizi yakan deprem ateşini hep birlikte söndürmek için bu nevruzu yaslı ama dayanışma ruhuyla kutlayacağız” dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Esenler eş ilçe başkanı Metin Dağ: Genel Başkanımız Mithat Sancar’ın belirttiği gibi,  “Belki halaylar çekmeyeceğiz ama omuz omuza duracağız. Belki şarkılar olmayacak ama umudun, cesaretin ve kararlılığın ışığı olacaktır. Bu nevruz yaraları birlikte sarma, enkazı hep birlikte kaldırma ve yeni yaşamı hep birlikte inşa etme yolunda buluşmanın nevruzu olacaktır. Bu büyük acının ve yıkımın hesabını hep birlikte sormak zorundayız. Sormazsak kayıplarımıza saygısızlık ve geleceğe dair umutsuzluk yaygınlaşacaktır. Yıkımın bir daha asla yaşanmaması için mutlaka hesap soracağız" sözleri bizlere ışık oldu. 

Bu duygularla bizler nevruz alanında olacağız ama siyahlar içinde olacağız. Bu nevruzu gelin hep birlikte ama yaslı bir şekilde kutlayalım. Bugün Esenler Cumhuriyet meydanında yaptığımız çalışma ile tüm halkımızı nevruza davet ettik. Bu davet bizden ve bu yıl nevruzu Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin yası ve hatıraları için aynı zamanda hesabını sormak için yaslıda olsa kutlayacağız ama… Barış, kardeşlik ve dayanışma içinde, demokratik bir anlayışla kutlayacağız ” dedi.



Anahtar Kelimeler: ESENLER NEVRUZA HAZIR!
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı