ESENLER GELECEK PARTİSİNDEN EK BÜTÇEYE SERT ELEŞTİRİ

ESENLER GELECEK PARTİSİNDEN EK BÜTÇEYE SERT ELEŞTİRİ

Gelecek Partisi Esenler İlçe Başkanı Mustafa Kaplan: Esenler Belediyesi'nin Eylül ayı oturumlarında ek bütçe görüşüldü ve ek bütçe oy birliği ile kabul edildi. Bizi şaşırtan ise Muhalefetin ciğeri kediye teslim etmesi oldu.

“HAR VURUP HARMAN SAVUR- SONRA EK BÜTÇE TALEP ET“

Gelecek Partisi Esenler İlçe Başkanı Mustafa Kaplan: Ekonomik kriz, har vurup harman savuran Esenler Belediyesi’ni de zora soktu, esas zorluk ise, esas hesap ise bütçe değil iktidar koltuğunun sallanması nedeniyle seçimlerde yapılacak masrafların karşılanmasına dönük hesap yapılmasıydı. AKP’li Esenler Belediyesi sallanan koltuğun ve iktidar değişikliğinin önüne geçmek içim, seçimleri kazanmak için bir dizi önlemlere bugünden başvurdu ve muhalefeti uyuttu. Esenler Belediye meclisine Eylül 2022 sunulan ek ek bütçe halka hizmet için değil, seçim yatırımı için sunulduğunu, işin içinde iş olduğunu maalesef ek bütçeye evet oyu veren muhalif meclis üyeleri bile neden evet dediklerini anlayamadılar.

“MUHALEFET CİĞERİ KEDİYE TESLİM ETTİ”

Esenler Belediyesi Eylül ayı meclisine AKP grubuna belediye birimlerinden talep geldi, görülen ihtiyaç üzerine AKP grubu ek bütçeyi meclise sundu, muhalefet önce ek bütçeye itiraz etti ama oylamada kabul oyu vererek ek bütçeyi oy birliği ile kabul ettiler. Bu neyin kabulü ve neyin anlaşması olduğunu önümüzde ki günlerde anlayacağız.

Esenler meclisinin AKP grubu altığı kararla seçim yaklaşırken nasıl reklam-gösteriş yapabiliriz diye bütçe talebinde bulundular ve kendi el sayıları yettiği halde muhalefetinde desteğini alarak ek bütçeyi mecliste oy birliği ile kabul ettiler. Muhalefet ciğeri kediye teslim etti.

Kaplan açıklamalarına şöyle devam etti…

Emin olun önümüzde bir seçim olmasa idi meclise bütçe teklifi ile gelmezlerdi. Ek bütçenin kaynağını da bulmuşlar arsa satışları. Kimin arsasını kime satacaklarını daha önce gördük. Birkaç ay önce yıldız teknik üniversitesinin bağışladığı Milli eğitim alanını özel sağlık alanına dönüştürerek 150 milyon liralık arsayı 40 milyona peşkeş çektikleri gibi halkın hizmetine sunulacak yerleri bir yolunu bularak satıp bütçe açığını kapatacaklar. Bunların hizmet anlayışı Esenlerin öz kaynaklarını birilerine peşkeş çekmektir.

 

Ama AKP’liler ve AKP destekçileri şunu bilsinler ki Esenler birilerinin babasının çiftliği değildir, Esenler sahipsiz değildir. Biz Gelecek partisi olarak halkımızın çıkarlarını, Esenlerimizin geleceğini korumaya ve haklarını savunmaya kararlılıkla devam ediyoruz. Meydan boş değildir.



  • Pazartesi 35 ° / 23.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli