ESENLER GELECEK PARTİSİ AŞURE DAĞITTI

ESENLER GELECEK PARTİSİ AŞURE DAĞITTI

Gelecek Partilisi, Esenler ilçe başkanı Mustafa Kaplan ve ilçe teşkilatı, İl başkanı İsa Mesih Şahın, ilçe başkanlarının ve STK Başkanlarının katıldığı aşure programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Gelecek Partilisi, Esenler ilçe başkanlığını Cumhuriyet meydanında düzenlediği aşure programına, Gelecek partisi İstanbul il başkanı İsa Mesih Şahin, İyi parti ilçe Başkanı Ömer Kara, BBP İlçe başkanı Mehmet Canpolat, ESDEF Başkanı Cuma Helvacı ve yönetimi, İstanbul Fırıncılar odası başkanı Mustafa Çiçek’in yanı sıra Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar katıldılar. Kaynatılan ve servise hazırlanan kazanlar dolusu aşure kısa sürede vatandaşlara dağıtıldı.

 Programın açılış konuşmasında Gelecek Partilisi, Esenler ilçe başkanı Mustafa Kaplan: Muharrem Ayının son günlerinde Hz Hüseyin’i ve onunla şahadete erenleri anmak için, onların yasını tutmak için bugün bu programı gerçekleştirdik.

Aşuremizi kaynattık ve sizlere ikramda bulunacağız. Aşure; farklılıkların ve ayrı düşüncelerin kaynaşarak, tatlı bir birlikteliğe nasıl dönüşebileceğini bizlere göstermektedir. Birbirinden farklı ve çeşitli gıda maddelerinin birleşerek, tek bir yiyecek haline geldiği aşure, verdiği tat ve görüntü ile de önemli mesajlar vermektedir. 

Gelecek partisi İstanbul il başkanı İsa Mesih Şahin: İlçe başkanıma yönetimine böyle bir organizasyonu gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum. Aşure Müslümanlar için herşeyden önce birlik- beraberlik ve kardeşliğin sembolüdür. Gelecek partisi olarak bu topraklarda birlik ve beraberliğin olmasını, huzurun ve güveni sizlerle birlikte sağlamak için yola çıktık.  Bu kanlı tarih ve buna benzer olaylardan ders alarak; tasada ve kıvançta bir olan Türk milletinin, bu özel coğrafyada kardeşçe yaşamaktan başka çıkar yolu olmadığını herkes artık anlasın. Bu cennet vatanımız başta olmak üzere, bütün İslam coğrafyasının ve insanlığın esenlik içerisinde huzurlu, mutlu, birlik ve beraberlik içerisinde olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Daha sonra Gelecek partililer muhalefet partililerinin stant çalışmalarını ziyaret ettiler…

 

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: ESENLER GELECEK PARTİSİ AŞURE DAĞITTI
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı