ESENLER ESNAF ODASI YÖNETİCİLERİ BİRBİRİNE GİRDİ!

ESENLER ESNAF ODASI YÖNETİCİLERİ BİRBİRİNE GİRDİ!

Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda suçlamalar had safhada. Ocak ayında yapılan yönetim kurulu toplantısında başkan Şükrü Şahin ile yönetici Fuat Saka arasında ağız kavgası yumruklu kavgaya dönüştü.

İddiaya göre yapılan Ocak ayı yönetim kurul toplantısında, Başkan Şükrü Şahin ile Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Saka arasında ki karşılıklı tartışma yumruklu kavgaya dönüştü. Başkan Şahin, yöneticisi Saka’yı yumrukladı… 

VİDEO HABER

Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetimi bir yıl önce yapılan Esnaf Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi seçiminden önce başlayan görüş ayrılıkları, makam, mevki hevesliği ve karşılıklı suçlamalar seçim sonrasında da devam etti. 11 üyeden oluşan yönetim kurulunun 9 üyesi başkan Şükrü Şahin’in karşısında yer aldı. Esnaf odasında gerginlik, karşılıklı suçlamalar ve şok iddialar her gecen gün büyümeye devam etti.

Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar odasında 2024 Ocak ayı yönetim kurulu toplantısında Başkan Şükrü Şahin’e yönetim kurulu üyesi Fuat Saka’nın yaptığı suçlamalar “Başkan Şahin’in iddiasına göre” çileden çıkardı. Toplantı sonrası Başkan Şahin’in Fuat Saka’yı yumruklamasıyla istenmeyen olay meydana geldi.

Basın açıklaması yapan Fuat Saka, ''Geçmiş dönemde yapılan usulsüzlüklerle ilgili yönetim kurulumuzda tartıştık, başkanımıza bu konularda hesap vermesini söyledik. Suçlamanın hedefinde olan başkan yapılan eleştiriler dolaysıyla gerildi ve toplantı sonrası başkanın yumruklu saldırısına maruz kaldım. 9 yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla birlikte yumruğu vuran başkanın yaptığı bu hareketi kendilerine yakıştırmadığım gibi kınıyorum.

Bizler odamızın yöneticileriyiz, esnafımızın haklarını korumak görevimizdir. Başkana yapılan suçlamalar yargıya taşındığı için elbette yargının kararını bekleyeceğiz.

Oda başkanımızın veya yönetimimizde yapılan bir yanlış varsa ve o yanlış esnafımıza bir zarar getiriyorsa biz o yanlışın üstünü kapatmak değil, hesabını sormak görevimizdir'' dedi.

ŞÜKRÜ ŞAHİN: BENDE İNSANIM

Esenler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Şahin ile konu hakkında yaptığımız görüşmede, “maalesef uzun süredir esnaf odasında çiftli başlılık yaşandığını her girdiğimiz toplantıda tahrik edici sıkıntılı sebepler oluyor” dedi ve iddialarına cevap verdi.

Esenler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Şahin: Maalesef uzun süredir esnaf odasında çiftli başlılık yaşandığını her girdiğimiz toplantıda tahrik edici sıkıntılı sebepler oluyor, ben bunu bakanlığa, Esnaf ve Sanatkarlar odalarına da bildirdim buraya bir gözlemci gönderin sonra telafisi olmayan sebepler doğabilir; çünkü beni her toplantının başından sonuna kadar aklınıza ne gelirse her türlü şekilde tahrik ediyorlar” dedim.

''MAĞDUR OLAN BENİM''

Şükrü Şahin, O günkü mesele doğru bir mesele değil ama 'ben de insanım' düşünün O kadar tahrik edilen bir şey değil 2 yıldır Bu toplantılar hep böyle geçiyor baştan sonuna kadar tahrik aklınıza ne geliyorsa her türlü şeyi söylüyorlar. Ben bir sustum iki sustum üç sustum dört sustum en sonunda bakanlığa yazı yazdım İle de yazdım. Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın her toplantısında tahrik edici olaylar oluyor bu tahrik edici olayların sonucu sıkıntılı olacak bize bir gözlemci gönderin onun neticesinde o gün aynı sebeple oldu olay.

O gün polisi ben çağırdım aslında mağdur olan benim çünkü ben buranın amiriyim seçilmiş bir başkanım burada bir çift başlılık var yönetim benim oyum fazla diye istediğini almak istediğini satmak istediği şekilde karar almakta. Sonuçta buraya gelenler sen buranın başkanı değil misin diyorlar. Tarihte böyle bir yönetim şekli görülmemiştir.

Şükrü Şahin, seçime yaklaşık 2 yıl olduğunu bunun böyle devam etmeyeceğini söyleyerek denetim kuruluna 3 ay önce seçim kararı aldırttım ve bakanlığa gönderdim. Bunlar benim arkadaşlarım bu olay doğru bir şey değil ben toplantıda kavga etmedim olay toplantıdan sonra meydana geldi ben bundan da mutluluk duymuyorum. Ben devletin kanunun vereceği her türlü kararı saygılıyım” dedi.     

                                           



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli