ESENLER ESNAF ODASI KARMAKARIŞIK, KOOPERATİFE “ADAYIM” DEDİ

ESENLER ESNAF ODASI KARMAKARIŞIK, KOOPERATİFE “ADAYIM” DEDİ

Esenler Esnaf Odasında sular durulmuyor, iddialar havada uçuşuyor. Ayrılık ise koltuk kavgasını beraberinde getirdi. Oda BŞK yardımcısı Soner Karabulut, gözünü Kooperatif başkanlığına dikti...

KARABULUT YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASINDA ADAYLIĞINI İLAN ETTİ

Başkanlığını açıklayan Soner Karabulut’un kahvaltılı toplantısına, Esenler Esnaf Odasının yönetiminden iki kişinin dışında herkesin olması, odanın içinin boşalmasını, gruplaşmanın zirve yaptığını gösterdi. O herkesin iddiaları kahvaltılı toplantının tuzu- biberi oldu.

Başkanlığını açıklayan Karabulut’u gazeteciler soru yağmuruna tuttu. Sorular genellikle Esenler Esnaf Odasında yönetimin çatlaklığı ve zimmete para geçirilmesi iddiaları içerikliydi. Karabulut ve 9 yönetici ellerinde belgeler olduğunu ancak bu konuta fazla detaya girmeyeceklerini söylediler. İddiaya konu olan meselenin yargı süreci başladığını, müfettişlerin incelemesi sonucunda, Oda Başkanının suçlu olup olmadığına yargının karar vereceğini, yargının verdiği kararı kamuoyu ile paylaşacaklarını söylediler. Gazetecilerde kendilerine “sizler görevinizi iyi yapmadınız, iddialar doğru ise sizlerin güveni suiistimal edilmiş, Esnafın parası güvendiğiniz yol arkadaşınız tarafından amaçsız bir şekilde kullanılmıştır” dediler ve yargı kararını bekleme konusunda karara vardılar.

  

Kooperatife Adaylığını açıklayan Oda Başkan Yardımcısı Soner Karabulut’un yaptığı  “BASIN AÇIKLAMASI” şöyle

Karabulut: 23 MART 2013 yapılan genel kurulda esnaf ve sanatkarlarımızın teveccühleriyle seçildiğimiz, Esenler /Atışalanı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi yönetim kurulu takdirleriyle Başkan vekili seçildiğimde kooperatifimiz geçmiş dönemlerde verilen çapraz kredilerden dolayı kapalıydı.(2009 /2015)tarihleri arasında.

 Kooperatifimiz, Esnaf odası bünyesinde bulunan binada sadece 12 metre kare olan bir yerde hizmet vermekteydi. Kapalı olan (kredi veremeyen kurum idik) ve hiçbir personelimiz yoktu. 15.09. 2015 Tarihi itibariyle, Banka kontrollünde kooperatif kredi verir duruma geldik. Bu zaman süresinde hiçbir personelimiz yoktu. Azimle ve gayretle çalışarak kooperatifi İstanbul da bulunan 50 kooperatif arasında ilk sıralara yükseldi, Şuan plasmanımız geri dönüşümle 310.000.000 TL esnafımıza hazine destekli kefaletle kredisi verdik.

Kooperatife  ilk seçildiğimizde mevcut yönetimimiz  , Benim kapalı olan kooperatifi canlandırmamı  sadece kooperatif işlerini ilgilenmemi  isteyerek kooperatifin her kademesinde çalışarak bu günkü  parlak günlere ulaştık. 2014 yılında esnaf odası seçimlerinde yönetime girerek esnaf odasında da yönetim kurulu tarafından başkanvekili olarak göreve başladım aynı bina içerisindeydik, Mevcut yönetim kurulu başkanı, Benim  ağırlıklı kooperatif işleri ilgilenmemi isteyerek, Esnaf odası başkanı olarak ben ve   Genel sekreter  ve Muhasebe sorumlusu ile  idare ederim dedi. Bizde tamam dedik.

Kooperatifi üst sıralara çıkartarak bu konuma geldik Esenler esnafımıza faydalı olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu haklı gururun üst birliğimizden aldığımız belgelerlerde taçlandırdık. Kooperatifi 12 metre kareden 120 metre binaya taşınarak, esnafımıza daha güzel hizmetler vermeye devam ediyoruz.

22 OCAK 2023 Pazar günü yapılacak olan olağan genel kurulda Kooperatifimizin değerli ortakları Esnaf Sanatkarlarımız başta olmak üzere ve yönetim kurulu üyelerimizin yoğun istekleri üzerine olağan genel kurulda Daha güzel hizmetler yapmak için Kooperatif başkanlığına Adayım. Başta esnaf ve sanatkarlar olmak üzere bütün halkımıza Sağlık, Huzur, Başarı Güzellikler ve Bol bereketli hayırlı kazançlar dilerim. Yolumuz AHİLİK, Görevimiz topluma hizmettir.

 Esnaf  Sanatkarlarımıza  ve Halkımıza saygıyla duyurulur.



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli