ESENLER EĞİTİMİ CEMAATLERİN TEKELİNDE… “Akıllanmadılar”

ESENLER EĞİTİMİ CEMAATLERİN TEKELİNDE… “Akıllanmadılar”

Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim camiası içerisinde Atatürkçü, laik, demokrat, ilerici bulamamış ve ‘adabı muaşeret değerler eğitimi’ konferansını bu aklı evveller AGD’nin kucağına atmış.

AGD LİSELERDE ‘ADABI MUAŞERET “ DERSİ VERECEKMİŞ…

Esenler bir acayip ilçe, Esenler’de FETÖ özlemle anılır, İskilipli hain yad edilir, TÜRKEV’e külliye için arazı tahsis edilir, spor kulübünün yeri peşkeş çekilir. Kimse bunun altından ne çıkacak diye araştırmaz. Cübbeli cemaatı, İsmailağa tarikatı gibi cumhuriyetle hesaplaşma girişiminde olan ne kadar yeraltı yapılanması varsa Esenler’den beslenir, yine kimse bu işin sonu nereye varacak diye kafa yormaz. Tüm bunlar yetmezmiş gibi Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okullara gönderdiği yazıyla Anadolu Gençlik Derneğinin (AGD) liselerde konferanslar düzenlenmesini emreder… Bu Emir cemaatın hizmetindeyiz emri olsa gerek...“ALLAH SİZE AKIL VERSİN- SİZ HİÇ Mİ HİÇ AKILLANMAYACAKSINIZ”

EĞİTİM SEN, OKULLARIN DİNİ CEMAAT VE VAKIFLARA TESLİMİYETİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Evrensel ’in haberine göre “Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen yazıyla Anadolu Gençlik Derneğinin (AGD) liselerde ‘adabı muaşeret değerler eğitimi’ başlıklı konferanslar düzenleyeceği ortaya çıktı. Konferanslar 25 Kasım’da başlayacak. Okullara gönderilen yazıda, “Adı geçen ilçemiz okullarında eğitimci ve yazarların belirtilen tarih ve saatte konferansın düzenlenmesi müdürlüğümüzce uygun görülmektedir” denildi. Duruma tepki gösteren Eğitim Sen İstanbul 9 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Özev okulların dini cemaat ve vakıflara teslimiyetine tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığının okullarda da dini cemaat ve derneklere alan açtığına dikkat çeken İstanbul Özev “Öğrenciler, eğitimciler bu seminerlere katılmak zorunda bırakılıyor. Fiili bir yaptırım yok ama psikolojik bir yaptırımı var. Okulda buna karşı gelen öğretmen arkadaşlarımız milli eğitim tarafından fişleniyor. Milli eğitim tarafından fiziki bir baskı var” ifadelerini kullandı.

Okulların dini cemaatlere, vakıflara tahsis edilmesinin her şeyden önce Anayasa’ya aykırı olduğuna dikkat çeken Özev, “Laik bir ülkede dini derneklerin propagandasını doğru bulmuyoruz. Sendika olarak milli eğitimle bu tür dini cemaatler arasındaki protokolle defalarca dava açtık. Bu davaları kazanıyoruz. Ama ardından tekrar bir protokol yapılarak bu uygulamalar devam ediyor” dedi.

Tekbirli eylemlerle çeşitli öğrenci kesimlerini hedef gösteren, saldırılar düzenleyen AGD, okullarda yaptığı öğrenci toplantılarında cihat propagandası ve gerici mesajlarla çok kez gündeme gelmişti.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı