ESENLER EĞİTİM-ÖĞRETİME HEYECANLA BAŞLADI… HAYIRLI OLSUN

ESENLER EĞİTİM-ÖĞRETİME HEYECANLA BAŞLADI… HAYIRLI OLSUN

Yaz tatili sonrası tüm yurtta olduğu gibi Esenler’de de öğrenci ve öğretmen için ilk ders zili bugün çaldı. Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin Aras, 2022-23 Eğitim öğretim yılının başarılı olmasını diledi.

Eğitim-öğretim bugün sorunlarla başladı. Taşımalı eğitimden kırtasiye masraflarına, özel okullardan vakıfların ve Diyanet’in eğitimdeki varlığına kadar birçok sorun velilerin, öğretmenlerin ve öğrencilerin yakasına yapışmış, yetkililerden ivedilikle sorunların çözümü bekleniyor.

Esenler eğitim kadroları bugün başlayan yeni eğitim öğretim dönemi için Esenler İlçe Milli eğitim Müdürü Nurettin Aras ile Okul Müdürleri ve öğretmenler Atatürk anıtı önünde saygı duruşu ve istiklal marşını okudular. İlçe Milli eğitim Müdürü Nurettin Aras çelenk sunumunda bulundu.

Esenler İlçe Milli eğitim Müdürü Nurettin Aras: Anasınıfı ve 1’inci sınıfların ardından 2022-2023 eğitim-öğretim dönemi tüm kademelerde bugün başladı. 2022- 2023 dönemi eğitim öğretimine büyük heyecanla başladık, velilerimize, öğrencilerimize, eğitim camiamıza, vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun” Öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir eğitim- öğretim yılı diliyorum" dedi. 

EDİTÖR GÖRÜŞÜ… Anasınıfı ve 1’inci sınıfların ardından 2022-2023 eğitim-öğretim dönemi tüm kademelerde bugün başladı. Yeni yıl okullarda birçok sorunla açılıyor. Öğretmenler, öğrenciler ve veliler problemlerle eğitime bugün ‘merhaba’ dedi. Taşımalı eğitimden kırtasiye masraflarına eğitimin protokoller eliyle vakıflara ve derneklere devredilmesinden özel okullarda yaşanan sorunlara kadar birçok sorun bekliyor. Öte yandan öğretmenlerin bu yılki en önemli problemi öğretmenlik meslek kanunu olacak.

Aylarca tartışılan ve hiçbir sendikanın istemediği Öğretmenlik Meslek Kanunu bu yıl öğretmenlerin en önemli gündemi. Kasım ayında öğretmenleri kariyer sınavına sokacak bu kanuna karşı özellikle Eğitim Sen ve Eğitim-İş büyük mücadele veriyor. Geçen hafta içinde bu konuda açıklama yapmak için MEB’e yürümek isteyen öğretmenlerin karşısına polis barikatı çıkarıldı. Umarız bir daha haklı davaları için alanlara çıkan öğretmenlerimiz böyle bir şiddete maruz kalmazlar. Umarız tüm sorunlar kökten çözülür ve gelecek nesillerin iyi bir ortamda, sorunları olmadığı bir dönemimde eğitim ve öğrenimlerini gerçekleştirirler.

Umarız tüm öğretmenlerimiz ve velilerimiz bu dönem ve gelecek yıllarda içerisinde, ekonomik sorunlardan arınarak, sorunlar yumağı içinde boğuşmadan, insanca, adaletli ve hakça bir eğitim sistemine kavuşurlar.



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli