ESENLER DİSK EMEKLİ-SEN: SANDIKTA HESABINI SORMAZSAK NAMERDİZ!

ESENLER DİSK EMEKLİ-SEN: SANDIKTA HESABINI SORMAZSAK NAMERDİZ!

DİSK Emekli-SEN Esenler şube Başkanı Abdullah Yıldırım, Pazar günü Güngören’den İktidara seslendi: Size sandıkta kırmızı kart göstermezsek namerdiz. Zamlara, enflasyona, yoksulluğa karşı omuz omuza mücadelemizi sürdürüyoruz.

DİSK- EMEKLİ-SEN Esenler Şube Başkanı Abdullah Yıldırım ve Disk Emekli sen üyeleri dün Güngören’de iktidarın zulmüne başkaldırdılar, “Ey iktidar, Ey Erdoğan, bak Emekli aç ve yoksul, hesap vereceksiniz”

DİSK- EMEKLİ-SEN Esenler Şube Başkanı Abdullah Yıldırım yaptığı açıklamasında hükümete seslendi. "Emeklilerin geçim sıkıntı her gün katlanarak büyüyor. Emeklilerimizin 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde ilave zam beklentisi maalesef başka bahara kaldı. Yeni yılda en düşük emekli maaşı 10 bin, açlık sınırı ise 16 bin lirayı aştı. Yoksulluk sınırı ise 53 bin liraya dayandı. Ocak 2024’te en düşük emekli maaşı 10 bin lira oldu. Emekliler ise memurlar gibi seyyanen zam bekliyordu. Ancak bu gerçekleşmedi.

"PAZAR GÜNÜ YAPILACAK OLAN SEÇİMLERDE KIRMIZI KART GÖSTERECEGİZ"

Erdoğan’ın, iktidarın ve emek soyguncularının emekli umurunda değil, onların Manda yoğurdu, Medine hurması, kestane balı ve yulaf karışımlı sofrası  var. 

Böyle sofrası olanların elbette Emeklilerin ekonomik bunalımı ve geçim sıkıntısı umurlarında olmaz. 25 yıl boyunca çalışıp ülke kalkınmasına katkıda bulunmuş ve prim Ödemiş bu kadar insanın açlığa, yoksulluğa mahkum edilmesini kabullenemeyiz. Bizim isyanımız Manda yoğurdu, Medine hurması, kestane balı ve yulaf karışımlı sofrası olanlara! İsyanımız, iktidarın ve sistemin çürümüşlüğüne. Emekliye böyle yaşamayı reva gören saray iktidarına ve sarayın beslemelerine karşı mücadelemizi her gün büyüterek alanlara yansıtıyoruz. Mücadelemize; yılmadan, bıkmadan ve faşizme, emek sömürüsüne boyun eğmeden devam edeceğiz... 

Bizler Emeklimizin hakkını bugün sahada arıyoruz, yarın ise hesabını sandıkta keseceğiz. Önümüzde yerel seçimler var kimsenin endişesi olmasın emekliler gerekli hesabı soracak, bugün iktidara sarı kart gösteren emekli pazar günü yapılacak olan seçimlerde kırmızı kart gösterecektir. Emekliye insanca yaşamayı layık görmeyenlere sandıkta hesabını sormazsak namerdiz” dedi.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı