ESENLER DİSK EMEKLİ-SEN DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ

ESENLER DİSK EMEKLİ-SEN DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ

DİSK Emekli-Sen Esenler Şube Başkanı Abdullah Yıldırım ve yönetimi, DEM Parti Esenler ilçe eş başkanını ziyaret ettiler. Ziyaret karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu, tarafları yerel seçimler ve adalet üzerine konuştular.

(DİSK) Emekliler Sendikası (Emekli-Sen), Esenler şube Başkanı Abdullah Yıldırım ve yönetimi DEM Parti ilçe eş Başkanına Emeklilerin maaşlarının yetersizliğini, emek sömürüsünün devam ettiğin ülkenin yangın yerine döndüğünü şikayet ettiler.

Emekli-Sen), Esenler şube Başkanı Abdullah Yıldırım, “bu ziyaretimizin esas amacı STK’ların ve siyasi partililerin emek mücadelemizde bizimle dayanışma içinde olarak, bizlerle birlik olmaları yönünde çalışmalar yapmalarını istiyoruz. Ülkemizde hukuk ayaklar altında, yargı bağımsız değil ve sarayın iki dudağı arasına sıkışmış. Anayasa her yurttaşımızın can ve mal güvenliğini sağlar ama AKP'nin anayasayı tanımadığı gibi kendi yasaları ile halkımızın emeğini, geleceğini ve yarınlarını ipotek altına almasına sesimizi birlikte yükseltmeliyiz. Emekli inim inim inliyor, bir lokma ekmeğe muhtaç. Biz bu gidişata bir son vermeliyiz, bunu da birlik olursak başarırız. Tüm emek örgütleri gibi siyasileri de birlikte mücadeleye davet ediyoruz. Bugün yaptığımız bu ziyaret dayanışma ziyaretidir” dedi. 

DEM Parti Esenler Eş Başkanı Mehmet Önal yapılan ziyaretin önemine vurgu yaparak yaptığı konuşmasında yargısız infazlara ve adaletsizliklere değindi. 

DEM Parti Esenler Eş Başkanı Mehmet Önal, “Bakınız dün olduğu gibi bugün de AKP İktidarının Sınır tanımaz hukuksuzluk ve adaletsizliği ile karşı karşıyayız. Bir milletvekili için yasa tanımayan, Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) tutuklu Milletvekili Can Atalay ile ilgili AYM kararına uymama tutumuna karşı hep birlikte dur demeliyiz ve hep birlikte buna karşı dayanışma içinde olmalıyız. 

Dün bize yapılanlara karşı sessiz kalanlar bari bugün yapılanlara karşı seslerini yükseltebilseler.  İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi ikinci bir yargı darbesinin fitilini ateşledi ve Atalay için hüküm verildiği gerekçesiyle kararı yerine getirmek yerine dosyayı Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesine gönderdi. Bu ülkede inanın her şey siyasi bir şekilde maksatlı kasıtlı ve iktidarın lehine kararlar doğrultusunda alınıyor ve uygulanıyor. İktidarın sınır tanımaz hukuksuzluk ve adaletsizlikleri ile karşı karşıyayız. Hep birlikte buna dur demeli ve hep birlikte buna karşı durmalıyız. Hukuk adına insan hakları adına dayanışmanın bugün tam zamanıdır” dedi.



Anahtar Kelimeler: ESENLER EMEKLİ- PARTİYİ ZİYARET
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli