ESENLER/ DİSK- EMEKLİ SEN “SOKAKTA DİRENECEĞİZ, SANDIKTA GÖNDERECEĞİZ!”

ESENLER/ DİSK- EMEKLİ SEN  “SOKAKTA DİRENECEĞİZ, SANDIKTA GÖNDERECEĞİZ!”

DİSK Emekli-SEN Esenler şube Başkanı Abdullah Yıldırım ve sendika üyeleri Cumartesi günü Esenler cumhuriyet meydanında “Emeklinin yaşamına kast ediyorsunuz! Yaşamımıza kast etmenize izin vermeyeceğiz!” diye haykırdılar.

Esenler Disk Emekli-Sen Şube Başkanı Abdullah Yıldırım’ın Başkanlığında gerçekleşen, Basın açıklamasını Esenler Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Gürcan Demirtaş okudu. Basın açıklamasına, DİSK adına Asalettin Aslanoğlu, MYK üyesi Gazi Akmeşe, iktidara sert sözlerle yüklendiler. CHP Esenler ilçe Başkanı Cemal Kaya, Dem Parti ilçe başkanı Mehmet Önal, TİP İlçe başkanı “geçinemiyoruz- barınamıyoruz” etkinliğine katılım sağladılar.

“İşçisiyle-emeklisiyle, öğretmeniyle-öğrencisiyle, genciyle-yaşlısıyla yoksulluğun pençesindeyiz! Evde, sokakta, mahallede, meydanlarda, bu halktan yükselen sesi duymayanlara haykırmak için buradayız: 

Yoksuluz! Yoksuluz çünkü iktidar, yüksek enflasyon karşısında işçiden, emekçiden, emekliden fedakârlık bekliyor! Fedakârlığı, bir koca ekonomi pastasının yüzde 29’unu ancak alabilen milyonlardan bekliyor! Tek başına koca dilimi midesine indirenlerden, sermayenin kar hırsından, sarayın elektriğinden vazgeçemeyenler; emeklilerden fedakârlık bekliyor! Ülkenin dört bir yanından, bir ses yükseliyor! Halk, “Yoksuluz!” diyor. İktidar kulağını kapatıyor. Halk, “Açız!” diyor. İktidar “asgari ücret düşük değil” diyor. Halk, “Geçinemiyoruz!” diyor. İktidar “ama enflasyonla mücadele” diyor. Halk, “Barınamıyoruz!” diyor. İktidar “ama tasarruf tedbirleri” diyor. Öyleyse bugün, sokaklar evimiz diyoruz! Bugün, çadırlar evimiz diyoruz!

“GELİN, 10 BİN LİRA İLE SİZ GEÇİNİN! GELİN UCUZ EKMEK KUYRUKLARINDA BİZİMLE BEKLEYİN”

Emeklilerin gıda enflasyonu yüzde 94’e tırmandı. İktidara yüzdeler bir anlam ifade etmiyorsa şöyle anlatalım: Emeklinin sofrasındaki ekmeğin yarısını enflasyon yedi! Buzdolabındaki sütün yarısını enflasyon içti! İşte şimdi, aylıklarımıza resmi enflasyon oranında yaptığınız sözde zamlarla kalan yarım ekmeğimize, yarım şişe sütümüze göz dikiyorsunuz! Emeklileri 10 bin liralık sefalet aylıklarına mahkûm ediyorsunuz. Bu parayla geçinin diyorsunuz. Bu parayla barının diyorsunuz. Bu parayla özelleştirdiğimiz sağlık hizmetinden faydalanın diyorsunuz. Emeklinin yaşamına kast ediyorsunuz! Yaşamımıza kast etmenize izin vermeyeceğiz! 

On yıllarca döktüğümüz alın terinin, verdiğimiz emeklerin, nasırlı ellerimizin, yorulan zihinlerimizin karşılığında, bizleri bir kuru ekmeğe muhtaç bırakanlara sesleniyoruz: Gelin, 10 bin lira ile bir ev tutun. Gelin, kiradan kalanıyla beslenin; beslenmeden kalanla doktora görünün. Gelin, 10 bin lira ile siz geçinin! Gelin ucuz ekmek kuyruklarında bizimle bekleyin. 70 yaşınızdan sonra kapı kapı iş arayın. Eczaneden utana sıkıla veresiye ilaç isteyin. Bir kartınızın borcunu ötekine borçlanarak ödeyin. Bu defa yanlış ekonomi politikalarınızın bedelini siz ödeyin!

“SAHİP OLDUĞUNUZ SERVET BİZDEN ÇALDIKLARINIZDIR” DEMEK İÇİN BURADAYIZ”

Bir yanda 6 aylık resmi enflasyonun dahi altında zam alan memur emeklileri, diğer yanda kök aylığı 8 bin liranın altında olup fiilen hiçbir zam alamayan işçi emeklileri! Bir yanda açlık sınırının altında kalan asgari ücret; diğer yanda asgari ücretin de altında kalan emekli aylıkları! Cebimizdeki üç kuruş her geçen gün erirken, Elektrikten benzine zamlar yağmur gibi yağarken, Kiralar alıp başını giderken, Adaletsiz vergi sisteminin bir parçası olan dolaylı vergilerle cüzdanımız boşalırken görüyoruz: Biz emekliler, ekmeğin bu kadar pahalı olduğu; yaşamlarımızın bu kadar ucuz görüldüğü başka bir dönemi yaşamadık! Aynı gemideyiz naraları atarak halkın sofrasından çaldıklarıyla zenginleşenlere söylemiştik: Sokakları evimiz yapacağız demiştik. İşte bugün buradayız: çadırlarımızı evimiz yapmaya geldik. “Sahip olduğunuz servet bizden çaldıklarınızdır” demek için buradayız. “İnsan onuruna yaraşır bir emeklilik istiyoruz” diye haykırmak için buradayız. Ekmeğimize göz koyanlara, emeklilerin örgütlü mücadelesinin sonuçlarını hatırlatmak için buradayız!

“BUGÜN SOKAKTA DİRENECEK, YARIN SANDIKTA GÖNDERECEĞİZ”

Açlığın, sefaletin, sömürünün tablosunu çizenlere, Halkı açlıkla sınayanlara, Emeklileri ölmeden mezara koymakta ısrar edenlere karşı; Hakkımız olanı alıncaya kadar mücadele edeceğiz. Bugün sokakta direnecek, yarın sandıkta göndereceğiz. Bugün emeklilere çadırdan ev yaptıranlar saraylarda yaşıyorsa, Bugün bu memleket açlıkla, sefaletle, geleceksizlikle anılıyorsa Sanmayın ki bu devran böyle gidecek: Saraylar saltanatlar çökecek, Zulüm bitecek, Bu memleket yarın, inatçı gençlerin, umutlu işçilerin, huzurlu emeklilerin memleketi olacak! Yaşasın DİSK! Yaşasın EMEKLİ-SEN! Yaşasın Emeklilikte İnsan Onuruna Yakışır Bir Yaşam Mücadelemiz!”

 



  • Çarşamba 30.2 ° / 19.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 27.6 ° / 17.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu