Tarih: 14.07.2024 12:31

ESENLER DEM PARTİDEN EMEKÇİLERE DESTEK

Facebook Twitter Linked-in

Esenler DEM Parti İlçe eşbaşkanı Mehmet Önal, ”İşçi sınıfının mücadelesini veren ve bu uğurda bedeller ödeyenlere selam olsun, iş kazalarında hayatını kaybeden, evine bir lokma ekmek getirmek için hayatını kaybeden emekçi yoldaşlarımızı saygıyla anıyorum. Bizler yalnız bugün değil, hergün birlik olmalıyız, bizler bu birlikteliği sağlayamazsak, bu ceberut iktidar bizleri iliklerimize kadar sömürecek, emek sömürüsü, hak gaspları devam edecek. 

21. yüzyılda Cumhuriyetin 2. Yüzyılını demokrasiyle taçlandırmak tüm kesimlerin ortak hedefi olmalıdır. Bu hedefe ulaşmak için yalnız STK’lar veya Siyasi partiler değil, tüm halk kesimleri birlikte eylem ve söylem birlikteliği yapmalıdır. Yoksa bu ülke; bir avuç sömürgecinin, tekelci burjuvanın cirit attığı bir alana dönüşür. Bu söylediklerimi yalnızca teoride değil pratikte de sağlayarak birlikte mücadelemizi yapmamız lazım. 

Bakınız bu meydanda hepimiz rahat konuşuyoruz ama o birlikteliğimizi sağlayamadığımız için Anadolu topraklarında egemen güçler halkımızın özgürlüklerine, düşüncelerine ve iradesine prangalar vurmaya devam ediyor. Hak gaspları günden güne aşırılaşarak halkımızın özgür iradesiyle seçtiklerine kayyumlar yolu ile atamalar yapılıyor. Biz bu coğrafyanın var oluşunda, bu coğrafyanın kapılarını birlikte açtık. Bu cumhuriyeti birlikte kurduk ama Mustafa Kemal’in kurduğu bu cumhuriyetin temellerinde var olmayan kayyum atamaları 21. yüzyıla yakışmıyor. AKP’ninülkeyi ayrıştırarak kurduğu polis devletiyle hergün bir haksızlığın, bir adaletsizliğin temellerini attıklarına şahit oluyoruz. Bunlar halkın kadercileri oldular, emekliyi 10 bin liraya mahküm ettiler, halkı ekmeğe muhtaç ettiler.  Konuşmanın suç, hak aramanın adaletsizlik olduğu, güçlünün zayıfı ezmesinin normal karşılandığı bir coğrafya yarattılar. Ama şunu bilsinler biz bu cumhuriyetin kurucularıyız ve bu cumhuriyetin evlatları olan emekçilerimizin yanındayız” dedi. 

 

VİDEO İZLE…




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —