ESENLER ’DEKİ ECZACILARIN “İLAÇ “ÇİLESİ

ESENLER ’DEKİ ECZACILARIN “İLAÇ “ÇİLESİ

Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile 'İstikrar olacak' diyorlardı. 'Ayağımızdaki prangaları söküp atacağız' diyorlardı. Türkiye'nin şaha kalkacağını söylüyorlardı ya.... Vatandaş şimdi isyanda ilaç bulamıyor…

Döviz kurundaki artıştan etkilenen sektörlerin başında ilaç sektörü gelmektedir. Ülkede yaşanan kur krizi, yurt dışından gelen ilaçların tedarikinde sözde alınan önlemler vatandaşa ve eczacılara çare olmadığı gibi eza oldu. 

“AKP PARA SAÇIYOR AMA HALKA GELİNCE YOK;”

Esenler’de eczaneleri dolaştık, eczacı sıkıntılı, hasta ve hasta yakınları İktidara kızgın ama hıncını eczacılardan alıyor. İlaç yokluğu vatandaşla eczacıları karşı karşıya getirdi.  

"SİSTEMDE İLAÇLAR GÖRÜNÜYOR" AÇIKLAMASI KOCA YALAN!

Eczane sahipleri: Türk Lirasının değer kaybetmesi, artan döviz fiyatları, ilaçların eczanelerde bulunmamasına neden olmaktadır. Nöbetçi kalmak istemiyoruz. Özellikle çocuk antibiyotikleri, ateş düşürücü şuruplar, mevsimsel grip şurupları, öksürük şuruplarında sorun artarak devam ediyor. Yani basit ilaçlar yok. İş bizim başımıza patlıyor. İlaç yok dediğimiz hastalar bizlere hakaretler yağdırıyor. Bir diğer bulunamayanlar ise “psikiyatri ilaçları, Alzheimer, şizofreni, demans gibi hastalıklarda kullanılan ilaçlar yanı bulunamayanlar listemiz kabarık. 

“HASTA VATANDAŞLARIMIZ HAFTALARCA İLAÇ BEKLİYOR” 

İnsülin yok piyasada. Kanser, diyabet ve kalp hastalıklarıyla ilgili ithal ilaçları bulmak neredeyse imkânsız hale gelmiştir. Hasta vatandaşlarımız günlerce hatta haftalarca ilaç beklemek zorunda kalıyorlar. Euro kuru güncellemesinden önce yok olan ilaçlar maalesef hala bulunmuyor. Ecza depolarından nöbetçi eczanelere bile günlük 1-2 kutu ilaç gönderiliyor. Gece nöbetlerimizde en az 100 tane çocuk hastamız var. Hastalar sorun çözüldü zannedip eczacılara sözlü ve fiziki şiddet uyguluyor. İktidarın yetkin ve etkin beyleri “Sorun yok diyerek sorun asla çözülemez” sorun var hem de günden güne büyüyor” diyerek çözüm beklediklerini söylediler.



Anahtar Kelimeler: ESENLER ECZACILARIN “ÇİLESİ
  • Perşembe 21.1 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.6 ° / 11.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.2 ° / 11 ° Güneşli