ESENLER ’DEDE 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

ESENLER ’DEDE 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

19 Ekim Muhtarlar Günü’ Esenler ilçemizde Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına Çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

19 Ekim 2015 tarihli ve 29507 sayılı resmi gazetede yayımlanan Başbakanlık genelgesi ile muhtarlar günü olarak ilan edilen 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlamasına, Esenler ’deki siyasi partiler ve STK’lar ilgisiz kaldılar.

Esenler Rizeliler Dernek Başkanı Süleyman Kahveci muhtarlarımızı yalnız bırakmayan tek STK‘lı olarak yaptırdığı çiçek buketleri ile törende yerini aldı. Rizeliler Derneği yönetim kurulu üyesi, Esnaf odası denetim Başkanı Alparslan Eyüpoğlu ve PTT şefi Sezgin Altınarık, törene katılanlar arasındaydı. Diğer taraftan Muhtarlar bu önemli günde ikiye bölündüler, Saraysız saraylılar, halkçı saraysızlar. Saraysız saraylı Muhtarlar Ankara’da iktidar tarafından ağırlandılar… Saraylı olmayanlar ise ilgisiz kaldılar.   

Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile devam eden tören, Esenler Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Recep Yavaş, günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından son buldu. Daha sonra Mahalle Muhtarları Kaymakam beyi, Kaymakamlık çalışanlarını ve Belediye pirim amirlerini ziyaret ettiler.

 Editör görüşü şöyle…

Muhtarlar hiçbir siyasi parti ismi belirtmeksizin halk tarafından ismen seçilir. Bu nedenle muhtarlar insanların güvenini kazanmış, kamu yararına çalışan, adil, hukukun üstünlüğüne inanmış, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, cumhuriyet değerlerini savunan- koruyan kişilerdir. Halkın istek ve arzularını, sıkıntılarını ilk elden bir üst makama bildiren, , fedakârlık ve aidiyetlik gerektiren zor bir görev yapan neferlerdirler. Muhtarlar, arkasına hiçbir gücü almadan sadece hizmet için bu göreve talip olan ve hizmetin en hızlı şekilde halkımıza ulaştırılmasında en önemli mihenk taşı olmakla beraber bu zorlu görevi büyük bir özveri ve meşakkatle yerine getiren görev insanlarıdırlar.

7-24 Esenler haber ailesi olarak, muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlar en kalbi duygularımızla alkışlıyoruz… Tüm muhtarlarımıza başarılı çalışmalar dileriz…



Anahtar Kelimeler: ESENLER MUHTARLAR KUTLANDI
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli