ESENLER CHP’NİN HUZUR PARASIYLA AÇILIŞI!

ESENLER CHP’NİN HUZUR PARASIYLA AÇILIŞI!

AKP’nin kamuda kadrolaşması yetmedi bugünlerde ise kamu kaynaklarını kullanarak siyaset yapması muhalefetin eleştiri noktası oldu. CHP ise AKP’den farksız, onlar seçim masraflarını karşılamanın yolunu İBB’yi hortumlamakla bulmuş.

Aralık 2022’de Esenler ilçe örgüt toplantısında “CHP’li Engin Altay’ın katıldığı” CHP’li meclis üyesinin ilçe başkanı Bülent Ütebay’a “iştiraklere kimleri, neyin karşılığında işbaşı yaptırdın” sorusu bugüne kadar cevaplanmamıştı.  İBB’nin ne amaçla hortumlandığının gerçekliğini bugün belli oldu.

HAK- HUKUK - ADALET “Başlarım bu işe ”

CHP’liler Aralık 2022’de “İBB şirketlerinde yönetim kurulu üyeliği adı altında rüşvet karşılığı kimler, nasıl ve hangi yöntemlerle ballı maaşa bağlandı” diye sormuştu. 

Bugün seçim irtibat bürosu kurdele kesiminden sonra Esenler’deki CHP’lilerin iddiası şöyle…

“ÜTEBAY’DAN EŞİNE BALLI KAYMAKLI İŞ “

“Eski ilçe başkanımız Ütebay vekil aday adayı oldu, biliyoruz ve tanıyoruz kendisi cimri birisidir,  cebinden kuruş harcamaz. Seçim bürosunun masraflarını ve vekil adaylığı harcamalarını kimler, neyin karşılığında karşıladığını açıklamasını bekliyoruz. CHP, Ütebay’ların Babasının çiftliği, kendisin ve adamasını yaptığı hatırlı ama CHP’li olmayanların arpalığı olmuş. CHP’nin karı- koca partisi olduğunu söyleyenler haklı çıktı. Ütebay eşine, yakın akrabalarına ballı kaymaklı iş imkani sağlarken kendinden olmayanları maraba gören birisidir. Bakınız bir ilçe başkanı önce eşine iş aramamalı, adaletli olmalı, parti rozetini kişisel ikbali için kullanmamalı. 

“GİTTİ BİR AHLAKSIZ GELDİ İHALE KOVALAYAN BAŞKA BİR AHLAKSIZ”

Yeni İlçe Başkanı aynı karakterde olduğu için bu haksızlığın hesabını sormaz, soramaz. Kemal Şahin, Ütebay’a sormalıydı,  “ İBB İştiraklerine 3 kişi aldırdın, yığınla işsiz insanımız varken ve yığınla gencimiz CHP’ye emek vermişken sen bu 3 kişiyi neye göre işe aldırttın. CHP’ye emek verenlerin hakkını sen para karşılığı ve eşin hanımefendinin geleceğine dönük kullanarak ahlaksızlık yaptın” demesini bekliyoruz ama gitti bir ahlaksız yerine geldi ihale kovalayan başka bir ahlaksız. Biz yerel gazetelerden iştiraklere huzur hakkı karşılığında alınan üç kişiden iki kişinin ismini duyduk. Yeni gelen aşiret kafalı, feodal zihniyetli ilçe başkanı Kemal Şahin bakalım ne zaman konuşacak” dediler.

 



Anahtar Kelimeler: ESENLER HUZUR PARASIYLA AÇILIŞI!
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli