ESENLER CHP’NİN AŞURESİ “NİYET İYİ BİLE OLSA HARAM”

ESENLER CHP’NİN AŞURESİ “NİYET İYİ BİLE OLSA HARAM”

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in katkıları ile hazırlanıp Esenler’de dağıtılan aşure helal mi haram mı tartışmaları fetva makamına ulaştı. Acaba “Zehir zıkkım” oldu mu?

CHP, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in katkıları hazırlanıp Esenlere getirilen aşureler, CHP Esenler İlçe Başkanı ve Yönetiminin Dörtyol Meydanda kurulan stantlarda halka dağıtıldı. Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği aşureler kısa zamanda tükenirken, İlçe Başkanı Bülent Ütebay’ın büyük bir iştahla aşure yemesi ve (helal mi? haram mı? ,yönüne bakmadan) tıksırıncaya, çatlayıncaya kadar zıkkımlanması dikkatlerden kaçmadı.

“Mevcut aşureler bizim başkana yetmez” şeklindeki sözler yönetim kurulunun bazı üyeleri arasında sokak serserilerini andırırcasına gülüşmeleri, lakayt tavırları etrafa toplanan vatandaşların aşure tadını kaçırdı. Bu durumu biz gördük, yazdık ahali ise Ütebay’a yönelik eleştirileri gizliden gizliye yaptı, yapıyor…

Muharrem Ayının son gününde dağıttığı aşureler hakkında bazı partililer, aşureler bizim ilçemiz tarafından neden hazırlanmadı, Sarıyer’den buraya aşure mi gelirmiş derken, bazıları ise içleri yanarak, ah vah çekerek “bunun organizasyonla ilgili olduğunu” düşündüler

CHP Esenler İlçe Başkanlığı’nın dağıttığı aşureler vatandaş tarafından afiyetle yenmesinin ardından Helal mi, Haram mı tartışmasını da beraberinde getirdi.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz bazı vatandaşlar, “Vallahi verdiler bizlerde afiyetle yedik. Sağ olsunlar. ‘Haram mı Helal’ mi derseniz orasını bilemiyoruz. Günahları kendi boyunlarına” şeklinde konuştular.

Bir partili ise yaptığı kısa açıklamada “onurlu, asıl ve namuslu hiçbir CHP’linin boğazından haram lokma geçmez,

Sariyer'liler seçtikleri CHP’li Sarıyer belediye Başkanı Şükrü Genç’in halkının rızasını almadan bu işlere gireceği kanısında değilim. Mutlaka halkından izin almıştır. CHP, Hak- Hukuk- Adalet diyen bir partidir.

Ak Parti gibi helal et, helal gıda, helal kesim, faizsiz kazanç, tekbir, diyerek halkı soymuyoruz. CHP olarak ne isek oyuz. Yine de aşure tadında kalalım.” diye konuştu.

“harâm sayılan bir şey, niyet iyi bile olsa haram olarak kabul edilir” 

‘Ayranım ekşi’ diyen olmayacağına göre aslında AKP’nin CHP’den, CHP’nin AKP’den yok farkları

 



Anahtar Kelimeler: ESENLER AŞURESİ “NİYET HARAM”
  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli