ESENLER CEMEVİN’DEN MUHARREM AYININ İLK ORUCU

ESENLER CEMEVİN’DEN MUHARREM AYININ İLK ORUCU

Esenler’de yaşayan Alevi Yurttaşlar Esenler cemevin’de Muharrem ayının ilk gününde Muharrem’in ilk lokmasını “canlar” birlik ve beraberlik içinde paylaştılar oruçlarını açtılar.

Esenler’de yaşayan Alevi canlar Esenler Canevi’nde hayırsever bir yurttaşın verdiği Muharrem lokmasında oruçlarını açtılar. Alevi canlar Oruç açmadan saatler öncesinde Esenler Cemevi’nin avlusunda toplantılar, muhabbet ettiler ve kurulan masalara lokma servisi yapıldı.

Oruçlar açıldı, lokmalar yenildi, dualar yapıldı, sazlı deyişle yas tutuldu ve Esenler Cemevi Başkanı Cemal Özdemir, Muharrem Orucunu anlattı… 

Esenler Cemevi Başkanı Cemal Özdemir, Muharrem ayı yas ayıdır. Alevi canlar bu ay aç kalmak için oruç tutmazlar, yas tutmak için, Kerbela’da şehit olan 72 canımız içindir. Bizlerin orucu tüm dünyada yaşayan mazlum halklar içindir. "Şehrullahi'l-Muharrem" olarak bilinen yani "Allah'ın ayı Muharrem" İlahi bereket ve feyzin, bolluğun ayıdır.

Cemal Özdemir: Aleviler, Muharrem ayında kimi yerlerde 10, kimi yerlerde de 12 gün oruç tutarlar. 680'de Kerbela'da Yezit tarafından katledilen İmam Hüseyin ve 71 kişi için tutulan oruç aslında bir yas ibadetidir ve İmam Hüseyin şahsında bütün mazlumlara adanır. 

Cemal Özdemir: 12 gün boyunca Esenler Cemevinde hayırsever canlarımızın katkıları ile lokmalarımız hazır, tüm yurttaşlarımızı bekliyoruz. Filistin’de yaşanan insanlık dışı olayları, yapılan katliamlara, o çocukların vahşice katledilmesine sessiz kalanları kınıyorum” diyerek açıklamada bulundu.

 

 



Anahtar Kelimeler: ESENLER CEMEVİN’ MUHARREM AYININ ORUCU
  • Perşembe 21.1 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.6 ° / 11.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.2 ° / 11 ° Güneşli