ESENLER CEMEVİ’NDEN İZMİR MİTİNGİNE DAVET

ESENLER CEMEVİ’NDEN İZMİR MİTİNGİNE DAVET

Esenler Cemevi Başkanı Cemal Özdemir: Milli Eğitimin ÇEDES projesi ile İzmir’de 842 okula din görevlisinin adamasını protesto ediyoruz. 16 Eylül'de İzmir'de "Laik eğitim, laik yaşam, eşit yurttaşlık" mitingine davetlisiniz.

Esenler Cemevi Başkanı Cemal Özdemir: Milli Eğitimin ÇEDES projesi ile İzmir’de 842 okula din görevlisinin adamasını protesto ediyoruz. 16 Eylül'de İzmir'de "Laik eğitim, laik yaşam, eşit yurttaşlık" mitingine tüm canlarımızı davet ediyorum.

Esenler Cemevi Başkanı Cemal Özdemir: İzmir’de okullara ‘Değerler Eğitimi’ adı altında uygulanacak ÇEDES projesine karşı Yapılacak mitinge katılım çağrısı yaptı. 

Özdemir: 16 Eylül’de (Cumartesi) İzmir’de miting düzenlenecek. Esenler cemevi olarak bu miting için bizde orada olacağız. Esenler’deki canlarımızla bu mitinge katılma kararı aldık. Katılımcılar için cemevi önünden araçlarımız kalkacak” dedi ve sosyal medya hesabından video yayımladı. 

Din görevlileri çocuklara eğitim vermek için 2021 yılında imzalanan ÇEDES protokolünde yalnızca ortaokullar ve imam hatip okulları proje kapsamındayken, 2023 yılında imzalanan ek protokolde proje, erken yaştaki ilkokul öğrencileri dahil tüm öğrencileri kapsayacak şekilde genişletildi.

Demokratik Alevi Dernekleri İzmir Şubesi Eş Başkanları Nebat Çelik, bu proje Alevi çocuklarını çok yakından ilgilendirdiğini belirterek, “İmamların atanması ile bu eğitim Alevi çocuklarına diretilecek ve çocuklar etkilenecektir. Siyasi ideolojik hedeflerini bizler üzerinden inşa etmek istiyorlar. Bizler buna dur demeliyiz. Tüm duyarlı canları, demokratik kitle örgütlerini ve toplumun tüm kesimini bu mitinge katkı sunmaya ve katılmaya çağırıyoruz” diye konuştu.



  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli