ESENLER CEMEVİ’NDEN BİRLİK VE BERABERLİK KAHVALTISI

ESENLER CEMEVİ’NDEN BİRLİK VE BERABERLİK KAHVALTISI

Esenler Cemevi Pazar günü (29-1- 2023) STK’larla Birlik ve Beraberlik kahvaltısında buluştu. Esenlerde bulunan yöre dernekleri ile gerçekleşen kahvaltıda yerelden genele birçok konu konuşuldu.

Esenler Cemevi dernek başkanı Cemal Özdemir ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltıda, Cemevi’nin bugüne kadar yaptığı  faaliyetleri anlatan dernek Başkanı Cemal Özdemir katılımcılara teşekkür etti.

Özdemir: Gücümüz birliğimizdir. Bugün burada yaptığımız kahvaltıda yanımızda yer alan ve bizleri yalnız bırakmayan canlarımız bizlere güç verdiler.  Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için düzenlediğimiz bu kahvaltıda elbette yerelden genele birçok konuyu da konuştuk. Esenler Cemevi olarak organize ettiğimiz kahvaltı soframız gönüllük esasına dayalı olarak sevgiye, saygıya, hoşgörüye yönelik ve gönül birliğimizi kurmak amacıyla  yapılmıştır. 

Kahvaltılı toplantımızda önümüzdeki yıl için derneklerimizle birlik ve beraberlik içinde ortak etkinlikler yapma kararı aldık. Esenler’de yaşayan gençlerimizin sorunlarını çözmek, öğrencilerimize destek olmak için neler yapabileceğimizi konuştuk. Esenler cemevinin cenaze hizmetlerinin verilmesinin yanı sıra  lokma ve seni devir lokmalarının bu senede diğer yıllarda olduğu gibi eksiksiz yapılmasına karar verdik. Önümüzdeki hafta düzenlenen 7.8.9 Şubat’ta Hızır oruçları için canlarımızla birlikte cemevimizde her gün oruç açma lokması ve 12 Şubat‘ta pazar günü de Hızır kurban lokmalarının dağıtacağız. Esenler’deki derneklerin ve yurttaşlarımızın bu etkinliklere katılmasını bekliyoruz.  Tüm yurttaşlarımızı Cemevimizin misafirleri olarak ağırlamaktan mutlu olacağımızı bildirir, üç ayların hayırlar getirmesini dileriz” 

Çorum Sungurlu Oyaca köyü

Tokat Almus Cehet Kasabası köyü

Malatya Göçeruşağı köy

Malatya Altınkayısı köyü 

Elazığ Baskil kumlu köyü

Malatya Hekimhan basak köyü 

Ovacık Yenikonak köyü

Malatya Arapgir Günyüzü köyü

Sivas Zara Mahmut Ağa çiftliği köyü 

Sivas Zara Aşağı Çamözü köyü 

Sivas Divriği Ovacık köyü 

Sivas Gürün Koyunlu Koca köyü

Sivas Gürün Konakpınar köyü 

Sivas Kangal Mürsel köyü

Sivas Kangal Çipil köyü

Sivas Kangal Pınargözü köyü 

Sivas Kangal Armağan köyü. 

Gürlevik federasyonu (Abuzer Yerlikaya )

Tunceli Pülümür köyü



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı