Esenler Cemevi'nde Muharrem Ayı oruç açma lokması dağıttı

Esenler Cemevi

Esenler Cemevi, Yas-ı Muharrem orucu dolayısıyla canlar 12 gün boyunca oruç tuttu. 19 Temmuz'da başlayan orucun 12 günlük süre sonrasında 6 Ağustos Pazar günü Esenler Cemevi Yönetimi Aşure Lokması dağıttı.

Esenler Cemevi Yönetimi Aşure Lokmasına katılım yoğundu. Cemevi bahçesinin dışına davetliler için sofralar kuruldu, Esenler’de ki alevi canlar ve yurttaşlar, Muharrem ayının ilk gününde düzenlenen oruç açma yemeğine katılarak Esenler protokolü ile bir araya geldi. Yapılan konuşmalarda Muharrem Ayı ve Yas-ı Matem Orucu'nun anlamı anlatıldı ve oruçların kabul edilmesi için dua edildi. 

 Aşure Lokmasına, Esenler Belediye Başkanı Göksu, belediye başkan yardımcıları ve danışmanları, Esenler Emniyet Müdürü Murat Uzun, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve alevi canlarla birlikte yerel basın ve CHP’nin sözde özgür mahalle delegeleri katılım sağladı. 

Esenler Cemevi Başkanı Cemal Özdemir, Muharrem Ayı ve Yas-ı Matem Orucu'nun anlamıyla ilgili birleştirici konuşmasında:  Ne mutlu bizlere bugün aşuremizi ve kurban lokmamızı birlik ve beraberlik içinde pay ediyoruz. 

“MUHARREM AYI YAS AYIDIR” 

Kerbela, Hüseyin’in sahrası- Hüseyin’in davası, işte bu dava insanlık davasıdır. Kerbela zalimin dört günlük dünya saltanatı uğruna işlediği faciadır.

Kerbela… Nefsin, hırsın, ihtirasın ve doyumsuzluğun yol açtığı insanlığın utancıdır. Yezit zulmü ile eyleme dönüşmüş vahşet örneğidir. Aynı zamanda Kerbela… İmam Hüseyin’in abidesidir. Âdem Peygamberden başlayarak tüm peygamberlerin yerine getirdiği Muharrem orucu bizim ibadetlerimizdendir. 12 İmamların şahadetleri olan Kerbela ve Muharrem ayı tüm alevi canlarımız için yaşanan zulüm için yas ayıdır

“YEZİT’E VE YEZİT’LEŞEN TÜM SEMBOLLERE LANET EDİYORUZ”

 Bundan dolayı muharrem orucunun diğer adı Yas-ı Muharrem ayıdır. Alevi canlar olarak Yezit’e ve Yezit’leşen tüm sembollere lanet ediyoruz.  Bugün verdiğimiz lokmalarımız aynı zamanda İmam Abidin’in kelle yada kurtuluşu ile olan İmam Abidin’in kurtuluş lokmasıdır. Bu yol kal-ü beladan beri bizim yaşam kanunumuzdur, elimizin- dilimizin- belimizin kilididir. Gelin canlar bu yola sahip çıkalım, bugünün Yezit’lerine karşı bir duruş sergilemek tüm insanlığın görevidir.bu görevi yerine getirelim ki kaynattığımız ve pişirdiğimiz, dostluğun, kardeşliğin, barışın simgesi olan aşuremiz vesile olsun…gelin canlar birlik olalım” dedi 



Yüksel Kılıc
7.08.2023 10:31:21
Esenler Cemevi Başkan ve yöneticilerini kutluyorum.

  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli