ESENLER CEMEVİ AŞURE VE KURBAN LOKMASINDA SOL VE SAĞ YAN YANA

ESENLER CEMEVİ AŞURE VE KURBAN LOKMASINDA SOL VE SAĞ YAN YANA

Esenler Cemevi'nde düzenlenen aşure ve kurban lokmasına canlar yoğun katılım sağladı. Kurban lokmasına sanat camiasından Tolga sağ, Aşık gülabi, Simge bozkurt, Can Yılmaz ve Boran aktaş katıldılar.

Esenler’de yaşayan yurttaşlar Hz. İmam Hüseyin’in yası matemini tuttular. Yası matem  bittikten sonra dün (21 Temmuz 2024 Pazar) Esenler Cemevinde kurbanlar kesildi, kazanlarda aşureler pişirildi ve pişen aşureler, kesilen kurbanlar katılımcılara servis yapıldı. Hz. Hüseyin’in canı için verilen aşure ve kurban lokması günün anlamını belirten konuşmalarla sonlandı.

Haber/ Serkan Basut

Esenler Cemevi’nin aşure ve kurban lokmasına; Sağ ve sol siyasiler yoğun katılım sağlayarak kendilerini ifade ettiler. Türkiye Alevi federasyonu genel başkanımız aynı zamanda Bağcılar Cemevi başkanımız Zeynel Abidin Koç ve Garip dede dergahı başkanı pir Celal Fırat dede inanç gurubunu temsilenkatıldılar.

Aşure ve kurban lokmasına sol kulvardan, Cumhuriyet Halk partisi parti meclis üyesi Ozan Işık, CHP Esenler İlçe Başkanı Cemal Kaya ve ilçe yönetimi, Dem parti İstanbul milletvekili, İBB belediye başkan başdanışmanı Tonguç Çoban ve CHP Belediye Başkan adayı Hasan Dalkıran, CHP eski ilçe başkanı, mahalle delegelerinin yanı sıra CHP Kadın kolu başkanı, meclis üyeleri ve emek platformdan DİSK Emekli sen Esenler şube başkan ve yönetimi katıldılar.

Sağ kulvardan ise Esenler belediye başkanı Mehmet Tevfik Göksu, belediye başkan yardımcıları, AKP ilçe başkanı, Kent konseyi başkanı, AKP ilçe meclis üyeleri ve belediye başkan danışmanları katılım sağladılar. Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Göksu, konuşmasının sona ermesiyle alevi yurttaşların bir kesimi tarafından alkışlandı, yeterli alkışı alanda göremeyen sunucu “Cemevimizi yapan, emek veren belediye başkanımıza kuvvetli bir alkış istiyoruz” diye anons yaptı.

Sol ve sağ kulvarın boy gösterdiği Esenler cemevi Aşure ve kurban lokmasında, tarafsızlar gurubu olanlar vardı, bunlar arasında en dikkat çekenler ise mahalle muhtarları oldu.

 



Anahtar Kelimeler: ESENLER CEMEVİ AŞURE KURBAN LOKMASINDA
  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli