ESENLER CEMEVİ AŞIK VEYSEL’İ VEFATININ 50. YILINDA ANIYOR

ESENLER CEMEVİ AŞIK VEYSEL’İ VEFATININ 50. YILINDA ANIYOR

Esenler Aşık Veyseli Hakka Yürüyüşünün 50. yılında özlemle rahmetle anılıyor. Esenler Cemevi yönetiminin düzenlediği anmaya “Etkinliğimize Tüm Musahip kurumlarımızı ve dostlarımızı Canlarımızı bekleriz” daveti geldi.

Türk halk ozanı Aşık Veysel’in ölümünün 50. yılında Esenler Cemevi anma etkinliği töreni düzenledi. 

3 Aralık 2023 Pazar günü Esenler Adem Baştürk kültür merkezinde düzenlenen ve özlemle anılacak olan büyük ozan Aşık Veyseli Hakka Yürüyüşünün 50. Yıl anmasına Esenler Cemevi tüm Esenler halkını davet etti. 

Esenler Cemevi Başkanı Cemal Özdemir, “Aşık Veysel'in vefatının 50'nci sene-i devriyesi olan 2023 yılı, UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alındı. Bu topraklarda barışı sağlamak, umudu yeşertmek, birlik ve beraberlik içinde olmak zor değil. Eşit, adaletli, demokratik bir ülke yaratmak bizim birlikteliğimizle olur ve her şey bizim elimizde. Umutlarımızın hiç tükenmediği, yarınlarımızın daha aydın olabilmesi için birbirimize güvenelim, önce insan olalım yeter. 

Aşık Veysel, şiirlerinde yansıttığı vatanseverlik, hoşgörü, yaşama sevinci ve sevgi mesajlarıyla hem kendi dünyasını aydınlatan hem de bugünlere ışık tutan dünya çapında bir halk ozanıdır. Esenler Cemevi yönetimimizin Aşık Veysel'in vefatının 50'nci yıl dönümü nedeniyle düzenlediği anma etkinliğine tüm Esenlerli yurttaşlarımı bekliyorum” dedi. 

 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli