ESENLER CEM ’EVİNDEN HIZIR LOKMASI

ESENLER CEM ’EVİNDEN HIZIR LOKMASI

Hızır ayında, Alevi canlar evlerinde lokmalar yapar ve bu lokmaları yakınlarına, komşularına dağıtarak inançlarının gerekliliğini yerine getirirler. Esenler’deki Alevi canlarda bu geleneği yerine getirdiler.

Hızır ayının gelmesiyle birlikte insanlar evlerinde lokmalar yapar ve bu lokmaları yakınlarına, komşularına dağıtarak inançlarının gerekliliğini yerine getirirler. Esenler’de yaşayan binlerce Alevi canlar için önemli aylardan biri olan Hızır ayında, Esenler Cem ’evinde Hızır lokmasında, Hızır orucunu yerine getirdiler. 

Esenler Cemevi Başkanı Cemal Özdemir ve Alevi Dedelerinin yanı sıra Alevi Canların yoğun katılım gösterdiği lokmada Eskiden beridir süregelen bu inancın gereklerini yerine getirdiler.  

“HIZIR YOL GÖSTERİCİDİR HIZIR BİR UMUTTUR”

Esenler Cemevi Başkanı Cemal Özdemir: Bizler inançlara saygılıyız, herkesin kendi inancını inandığı gibi yaşamasını istiyoruz.  Eskiden beridir süregelen ve alevi inancının önemli günlerinden birisi olan Hızır ayında kurbanlarımızı kestik, lokmalarımızı pişirdik. Alevi canlarımız bu ayda Hızır orucunu tutar, lokmalarını yapar ve ihtiyaç sahibi olanlara yardımlar yapılır, lokmalar paylaşılır. Bakınız; Bugün burada dedelerimizle canlarımız bir arada  Hızır Cemi’nde ibadetlerini yaptılar. Hızır’ın Alevilik inancında bir umut zorda ve darda kalanın kurtarıcısıdır.  Hızır mazlumun kurtarıcısı,  zalimin de cezasıdır. Hızır yoksulların şifası, Hızır birliğin ve dirliğin adıdır. Hızır yol göstericidir Hızır bir umuttur ama çağırmasını bilene. Hızır yeniden yaşam ve yaşamımızın tümünde doğumdan ölüme kadar daima bizimle olandır, yola yoldaştır” dedi.



Tarafsız ol
20.02.2024 13:18:22
Delikanlıysan yaz! bülent Utebay‘ın parmakla gösterdiği arzu denilen avukatın listenin birinci sırasında ne işi var Cafer Turna‘nın ne işi var cemal kaya adam mı Yaz bunları

Anahtar Kelimeler: ESENLER ’EVİNDEN HIZIR LOKMASI
  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli