ESENLER CEM EVİ AŞIK VEYSEL'İ ÖZLEMLE, SAYGIYLA ANDI

ESENLER CEM EVİ AŞIK VEYSEL

Esenler Cemevi’nin düzenlediği  Aşık Veysel özlemle, saygıyla anma etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti. Esenler Adem Baştürk Kültür merkezindeki Etkinlikte Aşık Veysel’in türküleri söylendi.

Etkinliğe katılım yoğundu. Katılımcılar Âşık Veysel’in Hakka yürüyüşünün 50. Yılında, büyük ozanın türküleri ile derinlere daldılar, zaman yolculuğunda büyük insanı hüzünlü gözlerle andılar. Katılımcılardan şov yapmak isteyen “ben buradayım” algısı yaratmaya çalışan kibirlilere prim vermeyen Esenler Cem Evi yönetimi halktan ve yerel basından alkış aldı. 

 Etkinlikte konuşan HEDEP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Celal Fırat, şunları dile getirdi: “2023 yılı UNESCO tarafından Aşık Veysel’i anma yılı olarak kabul edildi. Bu nedenle bu etkinliği düzenleyen Esenler Cemevi Başkanı Cemal Özdemir’e, yönetimine, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Sözlü kültürün ve aşık geleneğinin son büyük temsilcilerinden olan Aşık Veysel Şatıroğlu’nu özlemle anıyoruz. Aşık Veysel olarak bilinen Veysel Şatıroğlu 1894 yılında Sivas’ta doğmuştur. Türk edebiyatına kazandırdığı eserleriyle ölümsüzlük katan Aşık Veysel önemli bir halk ozanıdır. ‘Uzun ince bir yoldayım, ‘Benim sadık yarım kara topraktır’, ‘Dostlar beni hatırlasın’ gibi büyük eserlerin sahibi olan Aşık Veysel ölümünün 50. yıl dönümünde saygıyla anıyorum.”

Esenler Cemevi Başkanı Cemal Özdemir, yaptığı konuşmasında “Dünyalar kadar  değerli büyük halk ozanımız, aşık geleneğinin son büyük temsilcilerinden Aşık Veysel’imizin azız hatıraları karşısında saygıyla eğiliyorum. Kendilerini özlemle saygıyla anıyorum.”  

Esenler Cemevi Başkanı Cemal Özdemir : Esenler Cemevi olarak düzenlediğimiz Âşık Veysel’in Hakka yürüyüşünün 50. Yılı anma etkinliğimize Adem Baştürk kültür merkezini bize tahsis edem İstanbul büyükşehir belediyesine, ADFE Bşk vekilimiz Aynı Zamanda HEDEP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Pir Celal Fırat Dedeme, Bağcılar Cemevi Yönetim kuruluna ve Dedelerimize, Garip dede dergâhı yönetimine ve gençlik kollarına Şahsım ve Esenler Cemevi yönetim kurulu adına Çok teşekkür ederim.

Esenler BLD Bşk yardımcısı Sn. Nihat Karataşa, CHP ilçe başkanımız Cemal Kaya’ya, Chp il bşk yardımcımız Adnan Kaymakçı’ya, Esenlerde bulunan Siyasi parti ilçe başkanlarına ve yönetim kurullarına, Federasyon başkanlarımıza, Köy dernek başkanlarımıza, Mahalle muhtarlarımıza. Esnaf odası Başkanıma, Disk Emekli Sen Esenler Şubesi başkanı ve yönetimine, Basın emekçilerimize Şahsım ve Esenler Cemevi yönetim kurulu adına Çok teşekkür ederim”.

İlgi ve beğeni toplayan etkinlik, Aşık Veysel’e ait türkülerin dinletisiyle son buldu.

 

 

 



Anahtar Kelimeler: ESENLER VEYSEL' ÖZLEMLE SAYGIYLA
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı