ESENLER BELEDİYESİNDEN SPOR KULÜPLERİNE SADAKA GİBİ YARDIM

ESENLER BELEDİYESİNDEN SPOR KULÜPLERİNE SADAKA GİBİ YARDIM

Esenler Belediyesi Meclisinin Kasım ayı (2023) 2. Oturumunda Spor Kulüplerine var olan yardım yönetmenliği iyileştirilmesi görüşülerek oylandı. Rapor hakkında ne iktidar, ne de muhalefet meclis üyeleri söz almadı.

Esenler Belediye Meclisi Kasım ayı 2. Oturumu “Ne İsa’ya, Ne Musa’ya” hayrı dokundu, meclis yalnızca 2 dakika da şipşak.

 Esenler Belediye meclisine tek gündemle, tek rapor geldi muhalefet oylanan rapor hakkında konuşmadığı gibi rapora evet oyu vererek bu sefer gençliğe ve spor kulüplerine karşı sorumluluğunu yapmadı. 

Haber / Yılmaz Boyraz

İŞTE O RAPOR VE İÇERİĞİ…

“Belediyelerin Spor Kulüplerine var olan yardım yönetmeliği ve ön görülen ödüllerin güncellemesi hakkında” 

 Konu hakkında iktidar ve muhalefet meclis üyelerine mikrofon uzattık.

AKP’li Ömer Çetinkaya: Belediyelerin spor yönetmenliği vardı, yönetmelikte başarılı sporculara ve kulüplere ödüller veriliyordu. Bugün meclisimize gelen raporun içeriği bu ödüllerin güncellenmesi yönündeydi. Biz sporcuların yanındayız, kendilerine verdiğimiz sözleri tutuyoruz” dedi. 

İYİ parti meclis üyesi Mikail Karapınar, ”Eskiden belediyeler keyfi yardımlarda bulunuyordu ama onun yanında  diyor ki spor bakanlığına tabisiniz. Spor bakanlığı yönetmenliği diyor ki belediye encümeninin vereceği karara bağlısınız,yapılacak yardımların miktarını belediye encümeni tespit eder.Bugün önümüze gelen ve oyladığımız raporda hangi futbolcuya hangi başarı dalında ne kadar ödül verileceği geldi, bizde oy biriliği ile meclisimizde kabul ettik” dedi.

 Bugün Esenler Belediye meclisinde ”Spor Kulüplerine var olan yardım yönetmenliği iyileştirilmesi güncellenen rapor” Esenlerde faaliyet gösteren spor kulüplerinin tepkisine neden oldu. Kulüp yöneticileri “baktığımızda iyileştirme ismi altında oylanan rapor, komik rakamlarla bir nesli avutma raporuydu” dediler.

“SOKAKTA Kİ BİR ÇOCUĞU KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KURTARMAK EN BÜYÜK ŞAMPİYONLUKTUR “

Amatör Spor Kulüplerine Nakdi Yardım Verilmesi İle İlgili Yönetmelik ve Spor Müsabakalarında Üstün Başarı Gösteren veya Derece Alan Sporculara, Teknik Yönetici, Antrenör ve Öğrencilere Ödül Verilmesi İle ilgili Yönetmelik” baştan yanlış. Biz defalarca iktidar ve muhalefet partilere giderek nelere ihtiyacımız olduğunu anlattık. Görüyoruz ki onlar bizim söylediklerimizi anlamamışlar”.

Bir diğer idareci ise ”Bizim öncelikli ihtiyacımız maddi destek olduğu gibi çok sorunumuz var, mesela; futbol sahamızın olmaması kulüplerimize külfet getiriyor. Bizde şampiyon olana değil tüm spor faaliyeti gösteren birimlere eşit oranda maddi destek verilmeli. Liglerimiz başladığı gün maddi zorluklar içinde boğuşuyoruz. İyileştirilen bu raporda şampiyon olan kulüplerimize ve sporcularımıza ödül veriliyor, başarısızlar ise yokluk içinde spor yapmaya gayret ediyor. Hâlbuki sokaktan bir çocuğu alıp o çocuğumuzu kötü alışkanlıklardan kurtarmak en büyük şampiyonluk değil midir…? Bu başarının en anlamlısıysa bu kayırmacılık veya ayrıştırma neyin nesi? 

“LALEYE MİLYONLAR, GENÇLERE GELİNCE SADAKA “

Bir gencin kulübe maliyetini ,o çocukları çalıştıran hocaların verdiği emeği ve kulüplere maliyetinin hangi rakamlarda olduğunun belli ki bunlar bilmiyorlar. Süs bitkisine , şova dönük alakasız reklamlara, uyduruk kaydırık işlere milyonlarca paralar verilirken bu ülkenin geleceği olan gençlerimize sadaka verilir gibi bütçeden ayrılan bu rakamlar yönetenlerin geleceğimize ihanetidir.

Bizler vatandaştan toplanan vergilerin vatandaşa hizmet olarak dönmesini ve adaletli dağıtılmasını beklerken bugün mecliste iktidarda muhalefette bir kere daha adaletsizliğe el kaldırdı” diyerek sitem ettiler.

 



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli