ESENLER BELEDİYESİNDEN SPOR KULÜPLERİNE GÖSTERMELİK MALZEME

ESENLER BELEDİYESİNDEN SPOR KULÜPLERİNE GÖSTERMELİK MALZEME

Esenler Belediyesi, ilçedeki amatör spor kulüplerine ve sporculara, göstermelik ve kalitesiz spor malzemesi dağıttı. Spor malzemesi dağıtım sonrası sporcular ve kulüp hocaları buruk sevinç yaşadı.

Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, Esenler’de amatör spor kulüplerine  üvey evlat muamelesi yapmaya devam ediyor. Spor müdürlüğü kurulmadan önce dağıtılan spor malzemelerinin daha kaliteli ve yeterli olması “Spor Müdürlüğü ne işe yarıyor ve kime hizmet veriyor” dedirtti.  

“MÜDÜRLÜK ÖNCESİ MALZEMELER HEM KALİTELİ, HEM DE YETERLİYDİ

Konuştuğumuz kulüp yöneticileri, futbol takımlarının hocaları, sporcular çekinerek, korkarak serzenişte bulundular.  Esenler’deki amatör spor kulübü yöneticileri ve hocaları “dağıtılan malzeme hem yetersiz hem de kalitesiz” olduğunu böyle anlattılar.  “bizler bünyemizde yüzlerce gencin yarınları için, ahlaklı bireyler olarak yetişmeleri yönünde hiçbir karşılık beklemeden çalışıyoruz. Belediye spor müdürlüğü kurmadan önce de spora katkı sunmak, gençleri spora teşvik etmek için malzeme dağıtılıyordu. Müdürlük öncesi malzemeler hem kaliteli, hem de yeterliydi. Ancak müdürlük kurulduktan sonra bütçeden spora ayrılan pay yükselmesine rağmen bizlere yapılan destek maalesef kalitesizleştiği gibi yeterli yapılmıyor. 

Sporculara dağıtılan malzemeye ve dağıtılan malzemenin kalitesine baktığınızda ve duyumlarımıza göre ihalenin 3 milyon olduğu ve ayrılan müdürlük bütçesinin  150 milyon TL olduğu söyleniyor. “150 milyon TL’ye bu malzeme mi? Spor müdürüne 150 milyonluk ne verdiniz diye sormak lazım. Bu anlayışla Esenler sporda her gecen gün daha da geriye gittiği ortada. Bakınız Esenler futbol yönünden bir fabrikaydı, nice futbolcular bu kulüplerde yetişti, birçokları profesyonel oldu ve Türk futboluna hizmet yaptı. Mesela, Nihat Kahveci, Adem, Bayram, Emre Çolak Esenlerin yetiştirdiği ve gençlerin spora özenmesine örnek olmuş değerlerimizdir.

“HESAP SORULMADIKÇA SPORDA BİR ADIM İLERLEYEMEYİZ” 

Bu müdürlükle, bu belediye başkanıyla ve bu spor sevgisi olmayan yöneticilerimizle ve yapılan bu derece kalitesiz spor malzemesi destekleri ile böyle kişiler görevli oldukça sporun gelişmesine, gençlerin spora yönelmesine imkan yok. Gençlerimiz spora yönelme yerine kötü alışkanlıklara yönelmesinin tek sorumlusu amatör spora değer vermeyen ve gençlerimizin sorunlarına eğilmeyen siyasilerdir. Esenlerin gençlerinden çok ithal bir profesyonel kulübe Esenler gençliğinin haklarını peşkeş çekenlere hesap sorulmadıkça sporda bir adım ilerleyemeyiz” dediler.



Memo
24.02.2023 07:06:50
Güzel olmuş

  • Perşembe 21.1 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.6 ° / 11.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.2 ° / 11 ° Güneşli