ESENLER BELEDİYESİNDEN DEPREMZEDELER HAYIR ÇARŞISI

ESENLER BELEDİYESİNDEN DEPREMZEDELER HAYIR ÇARŞISI

Esenler Belediyesi, depremzedeler için hayır çarşısı kurdu. Afet bölgesinden Esenlere gelen depremzedeler, Esenler cumhuriyet meydanında kurulan hayır çarşısında öncelikle giyim ihtiyaçlarını karşılama imkânı buluyor.

AKP Esenler ilçe Başkanı Umut Özkan’la hayır çarşısında gezinti yaptık ve çarşı çalışanları ile konuştuk. İlçe Başkanı Umut Özkan, depremzede yurttaşlarımızla konuştu, depremzede ailenin küçük çocuğunu kucağına alarak aileye geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 

Özkan: Esenler halkının ve hayırsever halkımızın bağışları ile kurmuş olduğumuz hayır çarşımız tamamen yaraları sarmak, depremzedelerimizin Esenler halkı olarak yanlarında olduğumuzu göstermek içindir. 1600’ e yakın depremzedemiz ihtiyaçlarını karşılamak için çarşımıza geldi, kendilerine hayırseverlerimizin yaptığı yardımları ulaştırıyoruz. Burada hizmet verenler gönüllülük esasına göre ve hayır işlemek içim çalışıyorlar. Kendilerine ve hayırsever insanlarımıza yürekten teşekkür ederim. Esenlere deprem bölgesinden 15 binin üstünde insanımız geldiler ve bizler onları bağrımıza bastık. Gelenlerin çoğunluğu akraba ve hemşeri dayanışması içinde bir yakınının ve akrabasının yanına gelerek yerleşti. Bizler kendilerine hayırsever yurttaşlarımızın yaptığı bağışlarla, yiyecek, giyecek desteği yapıyoruz. Gelen vatandaşlarımızı yurtlara yerleştiriyoruz, bir kısmı ise akrabalarının yanına yerleşti” dedi. 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli