ESENLER BELEDİYESİNDEN DAVUTPAŞA’YA KAÇAK CAMİİ

ESENLER BELEDİYESİNDEN DAVUTPAŞA’YA KAÇAK CAMİİ

Esenler Belediyesi Davutpaşa mahallesinde dini tesis alanına değil de planlarda park alanı olan yere ruhsatsız Cami yapmasına muhalefet duyarsız ve sessiz kaldı. Yaptığımız araştırma sonucu caminin kaçak yapıldığını gördük.

Kaçak yapılar gündemden düşmüyor. Önce merdiven altı, sonra sırasıyla cemaat, tarikat yurtları ve kaçak saraylarla gündeme gelen güzel ülkemizde bu sefer Esenler Belediyesi kaçak Camii ile bakalım gündemin neresine oturacak. 

İBB Durdurdu Göksu Kaçak Yaptı 

Esenler Belediyesi Mayıs 2020 meclis toplantısında, 2018 yılında İBB ile ortak başlatılan sosyal yaşam alanı projesinin İBB tarafından durdurulduğu tartışılmıştı. Esenler Belediye meclisinde içerisinde caminin de yer alacağı Davutpaşa mahallesinde ki projenin İBB tarafından engellendiği Başkan Göksu, tarafından uzun uzun konuşuldu. İnşaatı 2018 yılı mayıs ayında başlatılan ve 3 bölümden oluşan yaklaşık 10 milyon değerindeki projede, kadınlara yönelik spor alanı, derslikler, 7 hekimden oluşacak olan Aile Sağlığı Merkezi ve camii yer aldığı proje İBB’nin engeline takıldığı konuşulmuştu.  2020 yılı Mayıs ayında bitilmesi hedeflenen proje, İBB seçimlerinin ardından yeni yönetimin kararıyla durdurulduğu savunuldu. Bir hayırseverin bağışladığı apartmanı cami olarak kullanan mahalle sakinlerine yeni bir cami yapılmasına İBB karşı çıktığı yine AKP’lilerin tarafından iddia edilmişti. 

Ancak cami dini tesis alanında yapılmadığı gibi 2013 yılında kamulaştırılan ve bir kısmı yıkılan bir kısmı da yıkılmayan park alanı olan yere kaçak, ruhsatsız yapıldığını gördük. Söz konusu yer planlarda belediye hizmet alanı olarak gözüküyor.  Bu yerin hemen karşısında yine planlarda dini tesis alanı olan yere camii yapılması uygunken böyle bir yola neden başvuruldu?  Kaldı ki 3 bölümden oluşan yaklaşık 10 milyon değerindeki projeden eser olmadığını, kadınlara yönelik spor alanı, derslikler, 7 hekimden oluşacak olan Aile Sağlığı Merkezi yönünde ki projede bunları göremedik.

Bugün söz konusu olan yere gittik ve camii inşaatının devam ettiğini gördük. Cami inşaatında asılı bir tabelaya, ruhsat kaydına rastlamadık, konuştuğumuz kişilere ruhsatı var mı sorduğumuzda cevap veremediler.   

Esenler belediyesi belediye hizmet alanı olan yerin yıkım işlemini tamamladıktan sonra bu alana camii inşaatına başladı. Halbuki bu alan Belediye hizmet alanı ve halkın nefes alacağı yer olarak yapılması mahallenin okulu, ve parkı problemli bir mahalle olduğu gibi aile sağlığı merkezi ihtiyacını da olması bilindiği halde neden yapılan proje buna göre yapılmadı? Hemen karşı tarafında dini tesis alanına cami yapmaktan vazgeçmesinin Esenler Belediyesi cevabını bakalım nasıl izah edecek. 

Yaptığımız araştırma sonucunda Belediye planlarda bir değişiklik, bir düzeltme yapmadan ve ruhsatsız böyle bir inşaata izin verdiği bilgisine ulaştık. Soruyoruz belediyenin böyle bir uygulamaya izin vermesi suç değil mi?  Tahminen 3 dönüm bu yer planlarda belediye hizmet alanı olarak görülüyor. Esenler donatı alanı yönünden yoksul bir ilçe, otopark, okul, çocuk parkı gibi ihtiyaçlar varken bu yerin bu maksatla kullanılması akıl kari mi?  Dini tesis alanı ayrılan yere neden camii yapılmadığını Belediye Başkanının ve Belediyesi Başkan Yardımcısı Nihat Karataş’ın kamuoyuna açıklama yapmasını bekliyoruz.

Burası yıkılıp, planlarda dini tesis alanı olan bu yere camii yapılması gerekirken 

 planlarda belediye hizmet alanı olan buraya neden camii yapıldığına kamuoyu cevap bekliyor



Hüseyin Acaray
4.09.2023 14:41:16
Hüseyin Abi Teşekkür ederim iyi'ki varsın

  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli