Esenler Belediyesinden ağaçlara zarar veren hamle!

Esenler Belediyesinden ağaçlara zarar veren hamle!

Esenler Cumhuriyet meydanında yalnızca iki ağaç bulunuyor ve bu iki ağaç bugüne kadar görmediği çileyi, görmediği ezayı, Park ve Bahçeler müdürlüğü sayesinde gördü.

Esenler Park ve Bahçeler müdürlüğü hizmette sınır tanımıyor. Esenler Belediyesi tarafından ilçe genelinde zamansız ve yersiz ağaçların budanması için başlatılan çalışmalar vatandaşlar tarafından tepki ile karşılandı.

Esenler’liler, Mevsimine uygun olarak yapılmayan çalışmalarda, ağaçların gelişimlerini kuvvetlendirip, sağlıklı kılmak, form vermek için yapılan budama işlemleri doğru ve zamanında yapılmadığı için, ağaçların ömrü uzamayacağı gibi en kısa sürede kuruyacağına şahit olacağız.

Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü Meydanda 2-3 ağaç var ve bu ağaçları nasıl yok ederiz için uğraşıyorlar diye düşünüyoruz.

Esenler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ağaç budama kurallarını bilmiyorlar, eğer budama kışın sonlarında bir bahar büyüme hamlesinden önce gerçekleşirse büyüme ve yara kapanması artar. Budamadan kaynaklanan yaralar hastalık yayar ve ağaçlara hayat vereceğim diye yapılan yanlış ve bilinçsiz budamanın sonucu kuruyan ağaçlar olur. Ölü veya ölmekte olan dalların rutin budaması zamansız yapılırsa kar yerine zarar getirir” dediler…



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı