ESENLER BELEDİYESİ SATIYOR, CHP VE İYİP DESTEKLİYOR

ESENLER BELEDİYESİ SATIYOR, CHP VE İYİP DESTEKLİYOR

Esenler Belediyesi Eylül  Ayı  Meclis  Toplantısı 2.birleşiminde Esenler’de ranta açık olan 4.mahallede 6 adet parsel üzerinde bulunan taşınmazların satışına AKP’leşen ve yanlışlara karşı koyamayan muhalefet kuzu kuzu evet dedi.

Muhalefetin temsilcileri ama temsilde devamlı yanlışlar yapan CHP ve İYİ partinin Kuzucuk meclis üyeleri Eylül  Ayı  Meclis Toplantısında yine bilgi almadan, kimseye tanışmadan, geçmişte Turgut reis mahallesindeki 544 parselde olduğu gibi bir yanlışa daha imza atarak halka değil, AKP’li yandaşlara bile bile hizmet ettiler. 

Esenler belediyesi satıyor, muhalefet destekliyor. Halbuki, Esenlerin boş arsaya ihtiyacı varken, okul arazisi yokken, otopark, çocuk parkı ve halkın nefes alacağı yeşili yokken muhalefet AKP’nin babalar gibi satışına ortak oldu. Muhalefet meclis üyeleri, Çifte havuzlar mahallesindeki yerin imara açılışına, Kaçak camii yapılmasına, Okul arazisinin plan notlarının değiştirilerek özel sağlık alanına çevrilerek satışına dair bir kelime söylememeleri “kabulümüzdür” demeleri, AKP hizmetinde olduklarının en net belgesidir.   

CHP ve İYİ Parti meclis üyelerine soruyoruz siz her önünüze gelen karara yanlışına, doğrusuna bakmadan neden evet diyorsunuz? Evet diyerek yapılan bir yanlışa itiraz hakkınız kalmayacağını, mahkemeye itiraz yapamayacağınızı bilmiyor musunuz? Her önünüze gelen karara evet diyecekseniz sizin muhalefette kalmanıza gerek yok, geçin iktidar tarafına. 

 CHP ve İYİ Partili muhalefet meclis üyeleri bakın nelere evet demiş…

  1. Namık Kemal mahallesinde 1 ada 18 ve 19nolu parsellerin satışına evet diyen muhalefet meclis üyeleri kime hizmet yaptıklarını partililerine anlatmalılar. Söz konusu olan yer hazine arazisi üzerinde gecekondu olan parsel. Baklalım bu yeri hangi şanslı kişilere ve yandaşa davet üzeri yapılan ihale ile peşkeş çekilecek. Soru: 1/1nolu parselde tevhit şartı var, bu yerinde meclis kararına girmesi gerekiyordu. Bu parsel bu alana girmezse 18 ve 19nolu parseli alan bu alana çivi dahi çakamaz. Neden bu parsel içinde meclis kararı alınmadı?
  2. Davutpaşa mahallesinde 41 ada 39 parsel üzerinde mevcut korunması gereken bir yapı, bodrum, zemin+3 normal çekme katlı bir bina ve 12/50 imarlı. Muhalefet neden sormadı bu yer hazine arazisi ise bu kaçak bina nasıl yapıldı? Neden sormadılar bu yer kime satılacak, belediye hazır mevcut bir binayı kullanacağına neden satıyor?  
  3. Havaalanı mahallesinde 634 ada 3 ve 4 parsel, kupon arazisi olarak tarif edilen ve bu tarife uyan yer. Muhalefet meclis üyelerine soruyoruz: neden araştırma yapmadınız, neden bilgi edinmeden satılsın diye el kaldırdınız? Meclis sizin çaka satma yeriniz mi, yoksa kamu yararı gözeterek halkın çıkarlarına hizmet yapma yeri mi? Yer çok nefis ve yerleşime uygun bir yer. Bu yer bakalım gerçek değerine mi satılacak, bakalım ihaleyi takip edecek misiniz? Uyarıyoruz bu yerin ihalesini siz takip etmezseniz biz hem sizi hem de ihalenin şeffaf olup olmadığını takip edeceğiz. 
  4. Kemer mahallesinde hazine yeri olan 943 sokakta 357 ada 24 parsele. Meclisin tek doğru olan kararı ve içinde rant olmayan yer.

Söz ve karar değerli Esenler halkının ve değerli okuyucularımızın…

 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli