ESENLER AMATÖR SPOR KULÜPLERİ HEYECANLA BEKLİYOR

ESENLER AMATÖR SPOR KULÜPLERİ HEYECANLA BEKLİYOR

Perşembe Günü mecliste görüşülecek olan “Sporcu ve Amatör Spor Kulüplerine Yardım Yönetmeliği Değişikliği hk teklif” Bakalım Esenlerin sporcularına ve amatör spor kulüplerine ne getirecek.

Esenler Belediyesinin Kasım ayı yapılan ilk toplantısına (6-11-2023 )Pazartesi günü “Sporcu ve Amatör Spor Kulüplerine Yardım Yönetmeliği Değişikliği hk. Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü teklifi” gelmişdi. O teklif Perşembe günü Esenler Belediye meclisinte görüşülecek. Esenlerin Amatör Spor Kulüplerine bu görüşmenin neler getirip getirmeyeceğini herkes merakla bekliyor. Belediye başkanlığının, komisyonun ve belediye meclis üyelerinin amatör spora, sporculara destek olmaları ve spor kulüplerinin sorunlarına merhem olacak bir teklif olması, kulüp yönetilerince bekleniliyor.

“GELENEKSELLEŞEN MERKEZİYETÇİ ANLAYIŞLA KARAR ALMASINLAR”

Esenler’de belediye başkanı Göksu’nun spor hizmetlerinin ağırlık merkezi Esenlerin amatör sporcularına ve amatör spor kulüplerine yapılması beklenirken, Esenlerin arazilerini, maddi manevi desteğini Esenlerle alakası olmayan profesyonel bir kulübe peşkeş çektiği bir yerde fazlada hayırlı bir karar çıkacağını kimse beklemiyor. Esenler Belediye Başkanı ve belediye meclis üyeleri gelenekselleşen merkeziyetçi anlayışla, üstüne üstlük muhalefetin de duyarsız kalması sonucunda Esenlerin gelirleri, spor alanları yandaş bir profesyonel kulübe peşkeş çekildiğini aslında herşeyi özetliyor. 

“SPOR AYNI ZAMANDA DOSTLUK, BARIŞ, KAYNAŞMA VE KARŞILIKLI SEVGİDİR”

Esenlerin Amatör Kulüpleri ile yaptığımız görüşmede böyle dediler ”Bizlerin görüşü alınmamadan hakkımızda verilecek kararı heyecanla bekliyoruz. Keşke bizlere sorulsa “ne gibi sorununuz var, neler yapabiliriz” ama bırakın AKP’lileri muhalefet bile bize sormadan verilecek karara nasıl onay vereceğini merak ediyoruz.  Yönetenlerin, “Amatör Spor, yalnızca yenme ve başarma değildir. Spor aynı zamanda dostluk, barış, kaynaşma ve karşılıklı sevgidir, saygı olduğunu bilmelerini istiyoruz. Bu anlamda yöneticilerimizin; sporun bireysel ve toplumsal yararlarının olduğunu bilerek bu yönde destek olmalarını da istiyoruz. Esenler meclisi her ne kadar bizim olmadığımız bir kararda bizleri aratmayan ve geleceğimiz olan nesillerin yetişmesine yönelik en iyi desteği ve onayı verirseler bizleri memnun ederler” dediler. 



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli