ESDEF, NİHAYET SAHAYA İNDİ AMA AŞURE DAĞITTI!

ESDEF, NİHAYET SAHAYA İNDİ AMA AŞURE DAĞITTI!

Esenlerin en büyük STK’sı olduğu söylenen Esenler Dernekler Federasyonu Muharrem Ayının 10. gününde Dörtyol Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara dualar eşliğinde aşure dağıttı.

ESDEF Başkanı Üzeyir Oruç ve Federasyon eski başkanları, üyeleri Esenler Cumhuriyet Meydanında, Gelecek Partisi milletvekili İsa Mesih Şahin’in, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan’ın katılımıyla vatandaşlara aşure dağıtarak dini vazifelerini yerine getirdiler.

ESDEF, muharrem ayının onuncu günü ne denk gelen 28 Temmuz Cuma günü, bereket, paylaşma ve birliğin simgesi aşureleri kazan kazan dağıttı. Esenler’de STK’lar adına düzenlenen böyle bir etkinlikte (çok şükür) Emeklilerin sorunu, zam yağmuru, yanan ve yağmalanan ormanlar, Esenler’de peşkeş çekilen okul arazileri,  donatı alanları peşkeşi, okullara çocuklarını kayıt yaptırmak için kayıt altında alınan rüşvetlerin olduğu akıllara eskiden olduğu gibi yine gelmedi. Her şeye rağmen eski alışkanlıklarından kurtulamayan ESDEF bu kutsal günde aşure dağıtılarak siyasete dokunmadan, halkın sorunlarına, ülke meselelerine “bana neci” kalarak ulvi ve dini bir görevi yerine getirdi…TEBRİKLER…

ESDEF’in bu söz ettiğimiz meseleler hiç gündeminde olmadığı için soruyoruz STK’ların görevi aşure dağıtmakla bitiyor mu? Soruyoruz STK’lar ne iş yapar? 

Her neyse en azından ESDEF Başkanı Üzeyir Oruç siyasilerin boş bıraktığı alana çıktı  ve dini bir vazifeyi yaptı. Kendilerine küçükten teşekkürler…ESDEF'den….Bir daha ki sefere halkın sorunlarının dile getirilerek siyasileri uyarmasıyla “ben siyaset üstüyüm, ben halkın temsilcisiyim” demesini halkımız bekliyor. 

 Müslümanlar tarafından idrak edilen Aşure gününe katılan ve Aşure etkinliğinde aşure dağıtımında emek verenler şunlardı…  Gelecek Partisi milletvekili İsa Mesih Şahin, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Gelecek Partisi Esenler İlçe Başkanı Mustafa Kaplan, BBP Esenler İlçe Başkanı Mehmet Canpolat, DP Esenler İlçe Başkanı Satılmış Kandemir, Esenler Tarım Müdürü Turgut Şişman, Tuna Mahallesi Muhtarı Mehmet Doğan, Fatih Mahallesi Muhtarı Recep Gülyüz, Esenler Rizeliler Dernek Başkanı Süleyman Kahveci,  Ortopedik Engelliler Dernek Başkanı Aziz Arkan, Çankırılılar Dernek Başkanı Osman Kelber, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katılım sağladılar.

 

 



Anahtar Kelimeler: ESDEF NİHAYET SAHAYA AŞURE DAĞITTI!
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli