ESDEF, AŞURE DAĞITTI, ZULME LANET ETTİ!

ESDEF, AŞURE DAĞITTI, ZULME LANET ETTİ!

Esenlerin en büyük STK’sı Esenler Dernekler Federasyonu (ESDEF) Muharrem Ayının son gününde Dörtyol Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara aşure dağıttı, zalimlere lanetler okundu.

ESDEF Başkanı Üzeyir Oruç ve Federasyon eski başkanları, üyeleri Esenler Cumhuriyet Meydanında, siyasi partilerin temsilcileri ve muhtarlarla birlikte aşure dağıttılar.

Aşure programında Rizeliler Dernek Başkanı Süleyman Kahveci geçmişten günümüze devam eden aşure geleneğinin paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin simgesi olduğunu söyledi. Aşure halkımızın geleneksel yaşam koşullarında da birliğimizin en önemli göstergelerinden birisidir” dedi ve İsrail’in yaptığı katliama ateş püskürerek, Gazzete, hayatını kaybeden, katledilen masum ve mazlum insanlara rahmet diledi.

ESDEF yönetiminin tam kadro görev aldığı ve Cumhuriyet meydanında dağıtılan aşurelerin servisini yapan STK temsilcilerine en büyük desteği, aşure tezkahının başına geçip servis yapanlar, Kent Konsey Başkanı Burhan Kocaman, Gelecek Partisi eski ilçe Başkanı Mustafa Kaplan, vatandaşlara aşureleri yetiştirmek için zamanla yarıştılar.

Aşure etkinliğine, Esenler CHP İlçe Başkanı Cemal Kaya, kadın kolu başkanı Nezahat Atasoy, Meclis Üyeleri Huriye Şafak, Selda Yücel, AKP Meclis üyesi Ekrem Beşkardeş, Belediye Başkan tanışmanı Mehmet Kaya, Büyük Birlik Partisi Eski ilçe başkanı Mehmet Canpolat ve STK temsilcileri, Esnaf odası başkan yardımcıları katılım sağladılar. 

Bir diğer Konuşmacı ise ESDEF başkan vekili Kemal Sargın, Milli birlik mesajları verdi ve Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk, Yaşasın Cumhuriyetimiz sloganları ile zalimleri eleştirdi, aşure ayının anlamını belirten konuşma yaptı.   

KAYA: YURTTAŞLARIMIZIN AŞURE GÜNÜNÜ KUTLUYORUM 

CHP Esenler İlçe Başkanı Cemal Kaya, ESDEF’in aşure etkinliğinde “Milletimiz yüzlerce yıldır sürdürdüğü aşure geleneğinde bulunmaktan dolayı mutluyum. ESDEF’in düzenlediği bu etkinlikte Aşure birlikte yaşamanın gereği olarak hüznü de sevinci de insanlarımızla paylaşıyoruz. Artık aşure aşının lezzeti gibi kaynaşarak, gönüllerimizi birleştirerek, hep birlikte mutlu ve huzurlu günler yaşamak tek dileğimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İslam Aleminin, milletimizin ve Esenler’de yaşayan tüm yurttaşlarımızın, hemşerilerimizin Aşure Gününü kutluyorum.” Dedi. 

KOCAMAN, “BİZ HER ZAMAN İÇİN HÜSEYİN OLACAĞIZ”

Esenler Kent Konseyi Başkanı Burhan Kocaman: Biz hiçbir zaman yezitlerin yanında olmadık, olmayacağız, biz her zaman için Hüseyin olacağız. Bugün burada çok anlamlı bir etkinlikte bulunmanın gururunu yaşıyorum, ESDEF’e ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. 

 



Anahtar Kelimeler: ESDEF AŞURE DAĞITTI ZULME LANET !
  • Cumartesi 32.7 ° / 21.8 ° Güneşli
  • Pazar 31 ° / 21.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.3 ° / 20.3 ° Güneşli