Erkan Baş: ‘Cumhur İttifakı’na kaybettirmek, kazanmak için, seçimlere gireceğiz’

Erkan Baş: ‘Cumhur İttifakı’na kaybettirmek, kazanmak için, seçimlere gireceğiz’

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Meclis’te düzenlediği haftalık basın toplantısında, TİP’in yerel seçimlere girme kararına yönelik açıklamalarda bulundu.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş “anket manipülasyonlarını” eleştirerek “Biz seçimlere kazanmak için gireceğiz, ‘Cumhur İttifakı’na kaybettirmek için, seçimlere gireceğiz’, AKP zihniyetinin Türkiye'de siyasetin tümünü belirlemesine son vermek için gireceğiz” ifadelerini kullandı.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) haftalık basın toplantısını bugün düzenledi.

Erkan Baş, milyonlarca emekçi ve emeklinin mahkum edildiği “kölelik” koşullarından “asgari ücret” tartışmalarına, Urfa’daki Özak Teksil işçilerinin direnişinden eğitim sisteminin durumuna, iktidarın ve muhalefet elindeki belediyelerin İsrail’le olan ilişkilerinden yerel seçimlere, gündeme ilişkin birçok konuda açıklamalarda bulundu.

‘AKP DÖNEMİNDE TÜRKİYE DÜNYANIN EN ÇOK KRAVATLI KÖLESİNİN OLDUĞU ÜLKE HALİNE GELDİ’

Açıklamalarının sonunda İsias Oteli Davası’na yönelik desteğini açıklayan ve Alevi Örgütleri’nin organize ettiği 10 Aralık’taki “Laik eğitim, insanca yaşam” mitingine çağrı yapan Erkan Baş, şunları kaydetti:

“Bizi dinleyen herkesin bildiği bir kavramla başlayacağım, kölelik. Kölelik 10-12 bin yıl önce ortaya çıkmış, bir insanın başka bir insanı malı olarak gördüğü, insanların mal gibi alınıp satıldığı bir uygulama. Köle bildiğiniz gibi insan yerine konulmuyor, hiçbir hakkı yok. Kendisine verilen her görevi yerine getirmek zorunda. Bunun karşılığında yemek, su ve yatacak yer alarak efendisine hizmet etmesi bekleniyor. 10 bin yıl kadar önce, milattan önce 2000’lerde kölelerden kanunlarda da söz edilmeye başlanıyor. Ama özetle parası olanın istediği her şeyi yaptırabildiği, kölenin ise sadece çalıştırıldığı akıl dışı bir sistemden söz ediliyor.

Şimdi ‘Memleketin bu kadar gündemi varken niye 10-12 bin yıl önceki uygulamalardan söz ediyoruz’ sorusu akla gelebilir. Önce tespitle başlayayım. Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde Türkiye dünyanın en çok takım elbiseli, kravatlı kölesinin olduğu ülke haline gelmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde Türkiye'nin bütün fabrikalarında, madenlerde, büyük plazalarda, okullarda, hastanelerde binlerce, milyonlarca köleden farkı olmayan insan çalıştırılıyor. Hatta şöyle söyleyelim, köleler elektrik faturası parası ödemiyor, su faturası parası ödemiyor. Şimdi hem kölelik yapıyorsunuz hem bunun üzerine faturalar ödüyorsunuz, kira ödüyorsunuz.



  • Pazartesi 35 ° / 23.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli