ERDOĞAN'IN “HAYALİ” HASTANE TEMELİ FIKRA GİBİ!

ERDOĞAN

Erdoğan'ın Hatay'daki devlet hastanesi töreninin göstermelik olduğunun ortaya çıkmasının ardından, Erbakan gibi benzeri bir 'temel atması gündeme geldi. Yok, o günlerden bugünlerin farkı çünkü zihniyet aynı...

1970'lerde Necmettin Erbakan'ın attığı temeller çok konuşulmuştu. Siyasette uzun süre espri konusu bile olmuştu. Bugünlerde Erbakan Hocanın mirasyedisi AKP’li cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, o günlerin benzeri işleri yaptığına şahit oluyoruz.

1975’larda Eski Erzincan Cumhuriyet Senatörü CHP’li Niyazi Ünsal, Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan Necmettin Erbakan’ın Erzincan’da attığı temeli arabasının bagajına yükleyerek TBMM önüne getirmişti. Bugünün farkı ise Erdoğan’ın attığı temeli yerinden muhaliflerin sökmeye cesareti olmamasıydı. Ama her şeye rağmen temel söküldü, sökenler ise temeli atanların olmasıydı. 

HASTANE TABELASININ YERİNDE YELLER ESİYOR, TABELA VE ATILAN TEMEL YERİNDEN SÖKÜLDÜ

Defne Yeni Devlet Hastanesi ilçenin Bostancık Mahallesi'nde yapılacak. Hastane yapılması planlanan arazi, deprem öncesi de kullanılmayan bir alandı.

Alanda dün yapılan temel atma töreninde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arsuz, Hassa ve Belen'de devlet hastanelerini tamamlayarak hizmete aldık. Salgında acil durum hastaneleri inşa ettiysek Hatay'da da bunu yapacağız. Bugün 400 yataklı Antakya, 600 İskenderun, 200 yataklı acil durum ve 300 yataklı Defne Devlet Hastanesi'nin temellerini atıyoruz. Antakya Hastanesi'ni 10 Mayıs'ta hizmete açıyoruz" ifadelerini kullanmıştı… Ama o gün asılan hastane tabelasının bugün yerinde yeller esiyor, tabela ve atılan temel eskiden olduğu gibi yerinden söküldüğü görüldü.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı