Erdoğan’dan yeni Erdoğan anayasası

Erdoğan’dan yeni Erdoğan anayasası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nahçıvan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yeni anayasa çağrısı yapan Erdoğan, AKP'nin diğer partilere ''Gelin bir sivil anayasayı beraber yapalım'' davetinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nahçıvan ziyaret dönüşü uçakta gazetecilere hem bölgeye hem de iç ve dış siyasete ilişkin açıklamalar yaptı "Kabul ederler etmezler, ama biz şu anda kapıları çalacağız. Kim çalacak AK Parti’nin TBMM Grubu. Bundan dolayı da herhangi bir nazlanmaya filan gerek yok. Arkadaşlarıma da gereken talimatları verdim" dedi. 

Haziran ayındaki Bakü ziyaretinin ardından Türk dünyasına açılan kapı konumundaki Nahçıvan’ı ziyaret ettiklerini belirten Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı’nın temelini attıklarını, toplam 80 bin 150 metrelik hattın günlük 2 milyon metreküp taşıma kapasitesine ulaşmasını hedeflediklerini bildirdi.

Erdoğan, projeyle Nahçıvan halkının doğal gaz ihtiyacının tamamının karşılandığını hatırlatarak, ayrıca Nahçıvan Onarım Üretim Askeri Kompleksi’nin açılışını gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Güncel gelişmelerin savunma sanayinde yerli ve milli kabiliyetlerin ehemmiyetini bir kez daha gösterdiğine dikkati çeken Erdoğan, kompleksin Azerbaycan ve Nahçıvan’ın savunma kabiliyetine önemli katkı yapacağına inandığını dile getirdi.



Anahtar Kelimeler: Erdoğan’ Erdoğan anayasası
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli