ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU “TÜRBAN” ÜZERİNDEN CUMHURİYETLE HESAPLAŞIYOR

ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU “TÜRBAN” ÜZERİNDEN CUMHURİYETLE HESAPLAŞIYOR

Atatürk devrimlerinin bir parçası olan kılık kıyafet devrimi ne yazık ki CHP genel başkanının patavatsızlığı yüzünden, AKP’lilerin karşı devrim atakları ile ortadan kaldırılmasına sayılı günler kaldı.

BİR DELİ KUYUYA BİR TAŞ ATTI, ÜLKENİN TÜM AKILLILARI O TAŞI BAKALIM ÇIKARABİLECEK Mİ?

Erdoğan'ın türban serbestisi konusundaki 'halk oylaması' çağrısının perde arkası: 'CHP'yi köşeye sıkıştırmak' Kıyafet İnkılâbı ya da Kıyafet Devrimi, Türkiye'nin kurulmasının ardından, halkın ve memurun kılık ve kıyafetinin düzenlenerek çağdaş giyime uygun hâle getirilmesi için 1934 yılında çıkarılan kanunla yapılan düzenlemeyi kendi düşüncesi doğrultusunda şekillendirmek. Yanı birbirinden farı olmayan iki siyası parti elele vererek ülkeyi ortaçağ karanlığına gömme kararlığında birleştiler. Bir deli kuyuya bir taş attı, ülkenin tüm akıllıları o taşı bakalım çıkarabilecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “türban serbestisi” ile ilgili anayasa değişikliği teklifinde “referandum” çağrısında bulunmuştu. AKP’li kaynaklara göre “Erdoğan, CHP’nin samimi olmadığını düşünüyor.” Kaynaklar, “CHP ‘hayır’ derse Erdoğan meydanlarda yurttaşlara CHP’nin türban karşıtlığını "ballandıra ballandıra" anlatacak”

ERDOĞAN: “CHP, BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİNDE SAMİMİ DEĞİL Mİ?"

Erdoğan, önceki gün, Malatya’da, “türban serbestisi” ile ilgili partisinin hazırladığı anayasa değişiklik teklifine ilişkin Kılıçdaroğlu’na, “Sıkıyorsa gel, referanduma gidelim. Parlamentoda bu iş çözülmüyorsa millete götürelim, kararı millet versin” çıkışında bulunmuştu. Erdoğan bu çıkışı ile CHP’yi “samimiyet testine tabi tutmak” istiyor. CHP’nin, “başörtüsü teklifinde samimi olmadığını” düşünen Erdoğan’ın, “yurttaşlar nezdinde de CHP’nin başörtüsü teklifinde samimi olmadığını, LGBTİ+ düzenlemesini bahane ederek başörtüsü değişikliğine hayır diyeceğini kanıtlamak istediği” belirtiliyor. 

ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU, BİRBİRLERİNE DESTEK YARIŞINA GİRDİLER

Erdoğan’ın çıkışına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a, “Macaristan Başbakanı Viktor Orban” benzetmesinde bulunarak “Tek parti döneminde bile kadının kılık kıyafetiyle uğraşılmamıştır. Bizim söylediğimiz kanun teklifi bu felsefeyi taşıyor” diyerek CHP’nin yasa teklifine destek vermesini istemişti. 

Öde yandan Erdoğan CHP’yi “samimiyet testine tabi tutmak” istiyor. CHP’nin, “başörtüsü teklifinde samimi olmadığını” düşünen Erdoğan’ın, “yurttaşlar nezdinde de CHP’nin başörtüsü teklifinde samimi olmadığını, LGBTİ+ düzenlemesini bahane ederek başörtüsü değişikliğine hayır diyeceğini kanıtlamak istediği” sokakta konuşuluyor.

AKP’li kaynaklar, Erdoğan’ın “referandum” çıkışıyla birlikte CHP’yi “Meclis’te de test etmek istediğini” kaydediyor. AKP’ye göre CHP, “anayasa değişikliği teklifini referanduma götürebilmek için de onay vermeyecek.” Söz konusu anayasa değişikliğini referanduma götürebilmek için parlamentoda 360 milletvekilinin “evet” oyu vermesi gerekiyor. Değişikliğin doğrudan TBMM’de kabul edilebilmesi için de 400 milletvekilinin onayı şart.

“KILIÇDAROĞLU, DAHA ÖNCE ÇÖZÜMLENMİŞ BİR KONUYU GÜNDEME GETİRDİ”

AKP kanadı, seçimlere az bir zaman kala CHP’nin anayasa değişikliği teklifine “hayır” demesi durumunda Erdoğan’ın, meydanlarda bu durumu yurttaşlara anlatacağına da dikkat çekiyor. AKP’de, “Kılıçdaroğlu, daha önce çözümlenmiş bir konuyu yeniden gündeme getiriyor. Sonra ‘Gelin, teklifimize destek verin’ diyor. Biz de diyoruz ki ‘Madem bu kadar başörtüsü ile ilgili kaygıların var, gel sen bize destek ver, bunu anayasal güvence altına alalım.’ Kılıçdaroğlu’nun, bu değişiklik teklifine ‘hayır’ demesi durumunda, bunu elbette meydanlarda halka anlatırız. Madem daha önce Anayasa Mahkemesi’ne taşıdığın başörtüsü serbestisinde bugün samimisin, yurttaşlarla helalleşmek istiyorsun, o zaman ‘hayır’ın gerekçesini de anlat. Biz de halka neden hayır dediğini anlatalım” yorumları yapılıyor.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı