ERDOĞAN, KALESİ ESENLER’DE SARSILDI

ERDOĞAN, KALESİ ESENLER’DE SARSILDI

DEVA Partisi Esenler kurucu ilçe Başkanı Dr. Ahmet Yöney, “Cumhurbaşkanı Esenler’de kentsel dönüşümü anlattı, vatandaşların ekonomik sıkıntılarını konuşmadı, “Hayal sattı” dedi.

DEVA Partisi Esenler kurucu ilçe Başkanı Dr. Ahmet Yöney, “Cumhurbaşkanı Esenler halkının huzurunda ülkenin yangın yerine döndüğünü işsizliği anlatamadı, ekonomi konuşamayacağı ve halkın sorunlarına değinme cesareti olmadığı için “Hayal sattı” dedi                                                                                                                                              

DEVA Partisi Esenler kurucu ilçe Başkanı Dr. Ahmet Yöney ve yönetim kurulu ilçe merkezinde yerel basın mensuplarına verdikleri kahvaltıda iktidara yüklendi, Esenler’de Cuma günü Cumhurbaşkanının mitingine eleştiride bulundu.

Dr. Ahmet Yöney, dün Erdoğan Esenlere geldi ve Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirdiğini anlattı. Erdoğan, “Esenler'in 15 Temmuz Mahallesi'nde, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapımı tamamlanan 2 bin 30 konut ve 78 dükkânın anahtar teslimini gerçekleştireceğini söyledi. Bizlerde töreni ilçe binamızdan izledik. Tören alanına istenilen kalabalığın gelmediğini, AKP’nin kalesinde bile az sayıda kişinin törene katılması AKP’nin bittiğini gösterdi.

“İLÇE BİNAMIZIN TABELASINI BAYRAKLARLA KAPATMAYA KALKTILAR”

AKP önceden olduğu gibi bu miting öncesinde ve miting günü bize mobbing uygulamaya, baskı kurmaya kalktılar. İlçemizin 7 Haziranda açılışında Kaymakamlık iznimiz olmasına rağmen, sıra dışı baskıya maruz kaldık, ABD’den” yarın sıkıysa çıkın sahneye ve açılışınızı yapın”  şeklinde tehdit telefonları aldık. Kliniğimin önünde polis araçları nöbet tuttu ama biz kimseye boyun eğmeden siyasi çalışmalarımızı yaptık.

Dün Erdoğan’ın Esenlere gelmesinden önce ise Esenler Belediyesi bayrak asanları ilçe binamızın tabelasını kapatarak bayraklama yapmaları bir başka baskı. Neymiş Cumhurbaşkanı Esenlere gelecek alanda bulunan siyasi partilerin tabelaları gözükmeyecekmiş,  biz bu uygulamaya karşı çıktık. Miting günü ilçemize ben ve yöneticilerimizin girmesine izin vermemeye kalktılar, polis engeli ile karşılaştık. Tüm bu baskıların nedeni belli “Ali Babacan’ın Esenler’de yükselişini” onlarda fark etti.

Cumhurbaşkanı Esenler’de “Hayal sattı”

Gelelim Esenler Dörtyol Meydanı'nda saat 17.30'da düzenlenecek ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı anons edilen miting istenilen kalabalık gelmeyince 1 saat geç başlatıldı. Törende, Kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapımı tamamlanan 2 bin 108 konutun hak sahiplerine teslim edileceği ve kura çekimiyle hak sahiplerine verileceği sözü verildi. Biz kentsel dönüşüme karşı değiliz ve öncelikle yapılmasını istiyoruz. Ancak halkımızın tek sorunu yalnızca kentsel dönüşüm olmadığı gibi dünya kadar sorunları olduğunu herkes biliyor.

Cumhurbaşkanı diğer sorunlar adına bir kelime konuşmaması utancından olacak ki konuşmasında “Hayal sattı”. Mesela ülkenin yangın yerine dönmesini, ekonomik kırizden nasıl çıkılacağını, eğitim ve sağlık sorunlarını, esnafın ve vatandaşların yüksek kira meselesini, pazarlardan alışveriş yapamayan ailelerin geçim derdi gibi yığınla soruna değinilmeyen bir miting yapıldı. Tek anladığımız ise 60 Bin Konutluk Büyük İstanbul Dönüşümü ve müjde diye Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih vererek duyurduğu! Konut ve kira fiyatlarını düşürecek yeni hamlesi olduğu” dedi.

 

 



Anahtar Kelimeler: ERDOĞAN KALESİ ESENLER’ SARSILDI
  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli