EMEKLİLER AÇLIĞA MAHKUM AMA ALEMİN KEYFİ YERİNDE

EMEKLİLER AÇLIĞA MAHKUM AMA ALEMİN KEYFİ YERİNDE

Emekliler yaklaşık 14 milyonluk kesim. Yakın çevresiyle birlikte 20-25 milyonluk devasa ama kaderci bir kitle. İsteseler iktidar değiştirir, isteseler iktidar yaparlar ama onlar aç ve sefil.

Açlığı ve sefaleti yaratanların en büyük destekçileri sizsiniz Emekliler…

Ah be emekli yurttaşım biliyormusun hayatımızın en verimli onlarca yılını, emek vererek, ülke ekonomisine artı değerler üretip, katarak memlekete hizmet ettiğinizi. Biliyormusun; veya görmüyormusun şimdi köleleştirildiğinizi, insan yerine konulmadığınızı. Halbuki anlamamışsın senin saraylılar, hani o Beştepe’liler gibi insanca yaşamak hakkının olduğunu. Senin insan onuruna göre yaşama isteğin bir lütuf değil, bedeli yıllar önce peşin ödenmiş bir haktır. Ananın ak sütü gibi helalindir. Ancak sana bu hakkı vermeyenlere ve seni sefil perişan yapanlara neden her seferinde iktidar ol diyorsun, ancak biz değil dünyanın sosyologları bile emekli yurttaşım senin manyakça yaptığını anlamıyor. 

İktidar yandaşlara, sermaye gruplarına memleketin kaynaklarını peşkeş çekerken, emekliye zırnık koklatmadığı gibi, Pazar artıklarını bile çok görüyor. Bu devasa emekli kitlesi, iktidarın yıllardır izlediği, emekli ve emekçi karşıtı çağdışı politikası yüzünden perişan ama o perişanlığı yapanları her sefer sandığa gömme yerine ülkenin başına musallat yapan sensin emekli kardeşim. Emekli; sen Akrep gibisin, bunu anla artık. Açsın, yoksulsun ama sanal olsa da mutlusun.  Sefil hayata, sadakaya ve açlığa alışmışsın bir kere. Hani derler ya alışmış kudurmuştan beterdir… Senin bu yaptıkların manyaklık değil de nedir?

Bak iktidarın gevezeleri “Şu kadar şahlandık, bu kadar büyüdük, uçuyoruz, Aya 4 şerit yol yapıyoruz zırvaları ile seni köle yapmış, kula kul eylemiş ama sen halen daha uyuyorsun. Bak Erdoğan ve yalakaları refah payı diyor ama sana o refah payından kemik bile yalamak düşmüyor be EMEKLİ... 

AKP İktidar olduğu günden bugüne kadar emeklileri yok sayılıyor, AKP'liler emekliyi üvey evlat bile görmüyor, emekliyi insan yerine koymuyor ama emekli halen daha AKP diyor… TÜİK'in uyduruk oranında bile, emekliye zam vermezlerken, mali disiplin ve ödemeler dengesi bozulur diye, emekli yurttaşım, ikramiye alman gerekirken, hava alıyorsun ve nasihatle seni uyutuyorlar. 14 milyon emekçiyi ve ailesini vatandaş yerine koymayan, Suriyelileri senden üstün tutan Tayyipgiller, belli bir azınlıkta olan zengin para babalarına, onlarca milyar lira Kur Korumalı mevduatlara senin benim hakkım olan paraları nasıl aktardığını hiç düşündün mü? . 

128 milyar doların buharlaştığı ve senin, ruhunun bile duymadığı milyarlarca doların nerelere gittiğini açıklamayan bu iktidara daha ne kadar tahammül edeceksin?  AKP’nin izlediği politika, emekliye sadaka, emekli dilenci,   yarattığı zengin daha zengin, yoksulların daha yoksul olma politikası olduğunu anla artık. 

Şu anda, işsizlerden sonra, en perişan ve açlığa mahkûm edilen, rezil hayata reva görülen sensin ey emekli… 8,5 milyon emeklinin, asgari ücretin ve açlık sınırının altında maaş alıyor olduğu bir ülkede AKP’nin halen daha iktidar olması ve devasa kitlesi olan emeklilerin buna yeter demeyişi utanç tablosudur.

Yeni yılla birlikte herşeye zam üstüne zam geliyor, emeklinin maaşına ise sadaka gibi rakam biçiliyor, emekli kan ağlıyor. Ülke battığı gibi esnafta her geçen gün batıyor, çiftçi geçinemiyor, öğrenciler parasızlıktan okuyamıyor, emekli torununa harçlık veremiyor, meyve lüks et bayramlık olmuş, giyim kuşam el yakıyorken... Ama alemin keyfi yerinde bu işe en çok şaşıran ise bizler oluyoruz.  Ne iktidara ne muhalefete eyvallahı olmayan… selam olsun devrim yolunda yürüyen, bu ucube sisteme baş kaldıran tüm yiğitlere….gençlere - kadınlara.



  • Perşembe 30.7 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 25.5 ° / 16.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.1 ° / 15 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı