Emek, Barış ve Demokrasi Güçlerinin deprem eylemine polis müdahale etti

Emek, Barış ve Demokrasi Güçlerinin deprem eylemine polis müdahale etti

Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin Kadıköy’de “Deprem değil, rantçı düzeniniz öldürdü” şiarıyla yapmak istedikleri basın açıklamasına yönelik polis saldırısı sonucu gözaltına alınan çok sayıda kişi Vatan Emniyeti’ne götürülecek.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri Deprem Kriz Koordinasyonu'nun depremzedelere ilişkin Kadıköy'de yapmak istediği açıklama polisler tarafından engellendi. Aralarında Eğitim Sen yöneticilerin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı

PİROĞLU: SUSMAK BU ÜLKEYİ ENKAZIN ALTINA ATACAK

Gözaltına müdahale etmek isteyen Halkların Demokratik Partisi(HDP) İstanbul Milletvekilleri Oya Ersoy ve Musa Piroğlu ile görüntü almaya çalışan gazeteciler de uzun süre ablukada bekletildi. Abluka altında halka seslenen Piroğlu, "Bu zorbalık cinayet işleyenlerin suçu açığa çıkmasın diye. Saraydaki, saraydakinin emir erleri insanları ölüme terk ettiler. İnsanlar enkazın altında donarak öldüler. 100 binden fazla insanın katili bu iktidar ve bu iktidar susarsak hepimizin katili olacak. Susmak bu ilkeyi enkazın altına atacak. Susmayın, alkış tutun, seslenin!!" ifadelerini kullandı.

TİP MYK ÜYESİ İZEL SEZER DARP EDİLDİ

Türkiye İşçi Partisi İstanbul İl Örgütü ablukaya alındı. Binaya giriş çıkışlara izin vermeyen polis, TİP MYK üyesi İzel Sezer'in yüzüne tekme atarak yerde sürükledi. Sezer kadınlar tarafından kurtarıldı.

Eğitim Sen İstanbul 3'üncü Şube sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda aralarında Şube başkanlarının da olduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği, gözaltına alınanların Vatan Emniyeti’ne götürüleceğini belirterek ‘Sürecin takipçisiyiz’ dedi.

Polis, basın emekçilerin de görüntü almalarını engellemeye çalıştı.

Çevreden yurttaşlar, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganı atarak gözaltına almalara tepki gösterdi.

Gözaltına alınanlar Vatan Emniyete götürüldü. 

İSTANBUL TABİP ODASI: GÖZALTINA ALINANLAR DERHAL SERBEST BIRAKILMALI

İstanbul Tabip Odası gözaltına alınanlar arasında deprem bölgesinde gönüllü hekimlik yapan yöneticilerinin de olduğunu belirterek "Deprem felaketine dayanışma için basın açıklaması yapmak isteyen, deprem bölgesinde gönüllü hekimlik yapmış yöneticilerimizin de aralarında olduğu hekimler ve çok sayıda kişi Kadıköy’de gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalıdır" çağrısı yaptı.



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli