EĞİTİMCİ SALİH YÜCE; CHP MARMARA EREĞLİ’Sİ BELEDİYE BAŞKAN A. ADAYI

EĞİTİMCİ SALİH YÜCE; CHP MARMARA EREĞLİ’Sİ BELEDİYE BAŞKAN A. ADAYI

Cumhuriyet Halk Partisi’nde belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için aday adaylığı süreci tamamlandı. CHP’nin Marmara Ereğli’si aday adayı Salih Yüce, aday açıklamasında bulundu.

Yüce: Emekli eğitimciyim ancak ben kendimi hiçbir zaman emekli olarak görmedim, Baş Öğretmen M. Kemal Atatürk’ün emanet ettiği eğitimimizde biz çağdaş, laik öğretmenler olarak ömrümüz yettiğince yeni nesiller yetiştirmek, bu vatana hizmet yapmayı kutsal görev biliyoruz, onun için biz emekli değiliz. 

“YENİDEN YENİ BİR BAŞLANGIÇ- MARMARA EREĞLİSİN’DEN”

Saray Rejimi’nin giderek zayıfladığını, gücünü ve etkisini kaybettiğini, hatta önümüzdeki süreçte iktidardan inmesinin mücadelesine Marmara Ereğlisi’den, Trakya’nın sarı topraklarından başlatmak için CHP kadrolarından aday adayı oldum.  Yeniden yeni bir başlangıcı Marmara Ereğlisi’den, halkla el ele vererek başlattık. Ömrüm hep ezilenlerin yanında halkın mücadelesini vermekle geçti. Birçok sivil toplum örgütlerinde aktif görevlerde bulundum. Aslen Tokat’lıyım ama bizim dünya görüşümüzde bu coğrafyanın her yerinden, her yerin insanı olmanın onurunu yaşıyorum.  

30 yılı aşkın Marmara Ereğli’sinde yaşamaktayım. Bu şehrin eksikleri elbette burada yaşayan halkımız gibi benimde canımı sıkıyor. Çok kolaylıkla sorunların çözümü var! İlçemizin tarihi dokusunu bozmadan, halkımızı mağdur etmeden var olan tarihi zenginlikleri koruyarak hizmete açmak için adayım. Varlık içinde yokluğu yaşatanların yapamadıklarını yapacağım. İlçemizde deniz ürünleri ile ( balıkçılık, midyecilik) gibi vatandaşlarıma ekonomik getirisi olan, tüketicinin ise ucuza ulaşabileceği deniz ürünlerinin üretimine gerekli desteği vereceğim. Tüm bu çalışmalarımızı ve vereceğimiz hizmetleri Büyük şehir, ilçe belediyelerimizle koordineli olarak yapacağız. Tüm çalışmalarımız için öncelikle halkımızın ve örgütümüzün onayını alacağız.  

“RANTIN, TALANIN ÖNÜNE SET ÇEKECEĞİM” 

İlçemizin deprem bölgesi olduğu bilinen bir gerçektir,  şehrimizin yaşayanlarını bilgilendirmek için, şehir plancıları, mimar ve mühendislerle, STK’larla gerekli çalışmaları yapacağım. Deprem korkusu yaşamayan bir kenti yani depreme hazır bir şehri , deprem toplanma alanlarını hazırlayacağım. Rantın, talanın önüne set çekerek, halkçı belediyeciliğin nasıl yapıtlığını herkese göstereceğim.  Salgın hastalıkların önüne geçmenin planlanmasını yaptık, atık suların, fosseptiklerin tehlike saçmasının önlemlerini alarak kanalizasyon ve arıtma tesislerinin modern bir şekilde inşasını yapacağız.  Projelerim hazır, açıl eylem planlarımızı derhal hayata geçireceğim.

Tarım arazilerinin bugüne kadar gereğince işlenemediği, arazilerin daha verimli işlenmesi için kendilerine gerekli destek verilerek, seracılığı yaygın hale getirmek için ne gerekiyorsa, ne gibi desteklere ihtiyaç varsa biz onu sağlayacağız. Üretilen ürünlere piyasa bulmak, halkın daha ucuz tüketimini sağlamak için semt pazarları ve marketlerle “aracısız” gerekli anlaşmaları yapacağız.

Herkesin özgürce ve rahat bir şekilde ibadetini yapabileceği mekanların tüm eksikliklerini tamamlayacağım. Camilerimiz, cem evlerimiz ve tüm inanç gruplarının hizmetinde olarak, eşit ve adaletli çalışmalarla hizmet vereceğim

Eğitimde fırsat eşitliği, çağdaş, laik ve bilimsel eğitim önceliğimizdir. Hiçbir çocuğumuzun erzak çantası boş kalmayacak. Parasızlıktan okuyamıyorum diye ailelerin bir düşüncesi olmayacak. Yoksulluk kimsenin kader değildir, secildiğim ilk gün eğitime destek vererek görevime başlayacağım. 

Halkımızla el ele vererek tüm başarılamayanları, yapılamayanları yapmaya hazırım.  Ben halkıma, bu toprakların insanına güvenerek yola çıktım. Başaracağız, birlikte başaracağız, kazanan ise Marmara Ereğli’si olacak, kazanan ülkem olacak” dedi.



Mustafa Keleş
14.12.2023 15:47:21
Yapacağına gönülden inanıyorum.Başarılar.

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı