Eğitim Sen'e polisin faşizan engeli

Eğitim Sen

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptali için topladığı imzaları Meclis'e sunmak istedi. Polisler tarafından engellenen eylem Madenci Anıtı önünde yapıldı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptali için topladığı imzaları Meclis’e sunmak için Çankaya kapısı önüne gitti. Meclis’in ziyarete kapalı olduğunu öne süren polis ise öğretmenleri içeri almadı. Öğretmenlerin açıklama yapması da engellendi.

Bunun üzerine öğretmenler Madenci Anıtı önünde bir araya gelerek açıklamalarını yaptı. KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ve HDP Milletvekili Gülistan Koçyiğit’in de katıldığı eylemde Eğitim Sen, kanunun öğretmenlerin asli sorunlarına çözüm olmadığını, aksine sorunları derinleştirdiğini ifade etti.

“AKP yasanı al başına çal” sloganının sıklıkla atıldığı eylemde, Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ve milletvekilleri konuşma yaptı. Meclis önünde çıkarılan engele tepki gösteren öğretmenler Madenci Anıtı önünde oturma eylemi de yaptı.

İmzaların 4 Ekim teslim edileceği ifade edildi.

Sendika.Org



Anahtar Kelimeler: Eğitim ' polisin faşizan engeli
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli