EĞİTİM SEN BAĞCILAR: BİZ DEĞİLSEK KİM? ŞİMDİ DEĞİLSE NE ZAMAN?

EĞİTİM SEN BAĞCILAR: BİZ DEĞİLSEK KİM? ŞİMDİ DEĞİLSE NE ZAMAN?

Eğitim Sen Bağcılar şubesi 14 sendika bakanlığa çağrıda bulunarak başta ÖMK olmak üzere birçok soruna yönelik iyileştirici düzenlemeler yapılmadığını belirterek 2 Kasım’da iş bırakma eylemine uyulması için açıklamada bulundu.

EĞİTİM SEN BAĞCILAR 9 NOLU ŞUBENİN ÇAĞRISI ŞÖYLE…

Sevgili arkadaşlar, bildiğiniz gibi 12 sendikanın ortak kararıyla başlayan iş bırakma eylemi çağrısı yeni katılımlarla genişliyor. Son katılımlarla birlikte 14 sendika bakanlığa çağrıda bulunarak başta ÖMK olmak üzere birçok soruna yönelik iyileştirici düzenlemeler yapmasını talep etmiş, MEB’in kayıtsız tutumu karşısında bu 14 sendika 2 Kasım’da iş bırakma kararı almıştır.

Bu 14 sendikanın toplam 200 bine yakın üyesi var. Fakat altını çizmek isteriz ki sadece bu sendikaların üyelerinin değil, bütün öğretmenlerin gözü kulağı 2 Kasım’da mutlaka bizde olacak. Hatta belki de bu 14 sendikadan başka sendikalara üye öğretmenler de iş bırakma eylemine katılabilirler. Fakat bunun için öncelikle hepimizin güçlü bir şekilde 2 Kasım’daki iş bırakma eylemi büyütmemiz gerektiğine inanıyoruz.

Tarihsel bir yol ayrımında olduğumuzu düşünüyoruz. Bizler bu ülkede ya kamuoyunun ve toplumun üzerine serpilmiş bu ölü toprağını birlikte dağıtacağız, ya da böyle sürüp gitmesine seyirci kalacağız. Biz eminiz ki Eğitim Sen üyeleri, toplumsal muhalefetin, emek hareketinin, öğretmenin hak mücadelesinin en ileri, en kararlı ve en mücadeleci kesimidir. Yine biliyoruz ki ”tarihin en güzel yerinde son sözü hep direnenler söyler”

Sizlerle birlikte 2 Kasım’ı yakın tarihimizin en güzel yeri yapacağımıza inancımız tamdır. Yılların suskunluğunun yükünü eylemlerde, alanlarda, meydanlarda haykırışa çevirmenin zamanı geldi de geçiyor.

Mesleğimiz, onurumuz, geleceğimiz ve çocuklarımız için bugün bayrak bizdedir. Onu hep birlikte yükseltelim.

Eğitim Sen 9 Nolu Şube Yürütme Kurulu:  

Öğretmenlik Meslek Kanunu iptal edilsin!

Kariyer hiyerarşisine hayır!

Eşit işe eşit ücret!



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı