EĞİTİM- SEN 9 NOLU ŞUBE: ÖMK’YA KARŞI 2 KASIM’DA ALANLARDAYIZ!

EĞİTİM- SEN 9 NOLU ŞUBE:  ÖMK’YA KARŞI 2 KASIM’DA ALANLARDAYIZ!

İstanbul Eğitim- Sen Bağcılar 9 Nolu şubesi 27 Ekim 2022 tarihinde şube merkezinde Genel başkan prof Dr. Necla Kurul’un katılımlarıyla Güç İlişkileri, Beden Politikası Ve Toplumsal Cinsiyet” Paneli gerçekleşti.

İstanbul Eğitim- Sen Bağcılar 9 Nolu şubesinin gerçekleşen panelinde, 2 Kasım 2022 tarihinde 13 sendikanın katılımıyla Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun getirdiği sınavın iptal edilmesi için yapılacak iş bırakma eylemi ile ilgili de açıklamalarda bulundu.  

Kurul, “örgütlü olduğumuz tüm okullarda ve diğer sendikalarla da görüşmeler yapılarak ortak eylem çağrısı yapılmalı, ÖMK’ya karsı tüm öğretmenlerin bu eyleme katılımlarını sağlamalıyız” dedi.

“DAYANIŞMA İÇİNDE HAREKET ETMEMİZ MESLEĞİMİZİN ONUR VE GELECEĞİ ACISINDAN ÖNEMLİDİR”

Kurul,”Bizler Eğitim-Sen’liler  olarak, 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda öğretmenlerin beklentilerini ve toplu sözleşme taleplerimizi karşılayacak, sınav zorunluluğunun kaldırılarak hizmet süresini esas alan kariyer basamakları tasarımına hayat verecek, bir milyonu aşkın öğretmenin hak, yetki, görev ve sorumlulukları noktasında bir meslek kanununda olması gereken unsurları içerecek değişiklikler ve ilave düzenlemeler yapılması konusunda öğretmenlerin haklı taleplerine zemin oluşturmak ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda sınavı iptal ederek harekete geçirilmesini sağlamak amacıyla, 2 Kasım 2022 tarihinde tüm resmî eğitim kurumlarında meslektaşlarımızın, destek ve dayanışma içinde hareket etmeleri mesleğimizin onur ve geleceği acısından önemlidir” dedi.

Bu konuda atılacak her adımı hiçbir sendikal ayrım yapmadan önemsiyoruz ve destekliyoruz. Bizim bu kararlı tutumumuz karşısında, bugüne kadar hiçbir adım atmayan, sesimize kulak tıkayanları uyarıyoruz ve Öğretmenlerimizi mesleğimizi itibarsızlaştıran ÖMK’ya karşı, bulundukları yeri sorgulamaya ve bu onurlu mücadelemizde birlik ve beraberlik içinde olmaya davet ediyoruz.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı