DOWN SENDROMLU LAÇINKAYA’YI ASKERE UĞURLADIK

DOWN SENDROMLU LAÇINKAYA’YI ASKERE UĞURLADIK

Esenler Kemer Mahallesinde 20 yaşındaki down sendromlu Ömer Laçınkaya’yı halaylar, türküler eşliğinde temsili asker uğurlaması gerçekleştirildi. Uğurlamada ailesi ve katılımcılarla oynayan Ömer Laçınkaya’ya mutluluktan “uçtu”

KEMER MAHALLESİ MUHTARI ECENUR ALTAŞ, DOWN SENDROMLU ÖMER LAÇINKAYA’YA ABLA OLDU

Esenler Kemer Mahallesi’nde yaşayan ve asker olma hayali kuran 20 yaşındaki down sendromlu Ömer Laçınkaya’yı, Esenler Kemer Mahalle Muhtar ablası Ecenur Altaş, yalnız bırakmayarak kendilerine temsili asker eğlence programı düzenledi. 

down sendromlu Ömer Laçınkaya’yı vatanı göreve uğurlama etkinliğine, Esenler Muhtarlar birliği Başkanı Recep Yavaş, Tuna Mahallesi Muhtarı Sabahattin Çoku muhtarlık dayanışması içinde katılarak etkinliğe renk kattılar. Siyaseten MHP Esenler ilçe Başkanı Hakan Özel, AKP meclis üyeleri, Esnaf odası başkanı Şükrü Şahin ve mahalle halkı katılım sağladılar. Mahalleliler gönüllerince eğlendiler, Ömer Laçınkaya’yanın ve ailesinin mutluluğuna mutluluk kattılar. 

Muhtar Ecenur Altaş, “Ömer Laçınkaya’nın annesi, babası, ailesi ve bizler bir aileyiz dedik ve bugün bir aradayız. Mahallemin insanının ilgi duyduğu, katılım sağladığı, böyle güzel bir ortamda olmanın gururunu yaşıyorum, katılım sağlayan herkese teşekkür ederim. 

 

“DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARIMIZIN TOPLUMDAN DIŞLANMAMALI”

Muhtar Ecenur Altaş, “Down sendromlu Ömer Laçınkaya’nın ve ailesinin yaşadığı evin sokağında gerçekleştirdiğimiz ve aile bireylerinin yanı sıra mahallemin insanının katıldığı, emek verip katkı sunduğu temsili asker uğurlama eğlence programında, bir katkımız olmuşsa bizim için onurdur. “Down Sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Down Sendromlu çocuklarımızın toplumdan dışlanmadığı, diğer çocuklar gibi onların da eşit haklarla yaşadığı, eşit koşullarda eğitim almaları, temsili olsada asker eğlencesi etkinliği gibi her ortamdan yararlanma hakları vardır. 

 Biz muhtarlar halkımızın temsicileri olarak her yurttaşımızın yanında yer almayı bir insanlık görevi olarak kabullenmişiz.  Bakınız Down sendromlu çocuklarımız gibi engelli yurttaşlarımızın da sosyalleşmesini sağlamak, hayata bakış açılarını ve yaşam tarzlarını olumlu yönde geliştirmeleri biz Muhtarların olduğu kadar  tüm insanlarımızın sorumluluğundadır. Onların yüreklerine dokunmak ve gözlerindeki yaşam sevgisinin ışıltılarını ortaya çıkarabilmek her şeye değer” dedi.