DOKTORLAR 5 GÜNLÜK İŞ BIRAKMA EYLEMİNE HAZIRLANIYOR
Aile sağlığı merkezi çalışanları "Aile Hekimleri Sözleşme ve Yönetmeliği'nin tüm tepkilere rağmen yürürlüğe girmesi üzerine 3 günlük iş bıraktı.
Sağlık Bakanlığı'nın bu konuda geri adım atmaması üzerine sağlık çalışanları bu kez 5 günlük iş bırakma eylemine hazırlanıyor.

Aile Hekimleri Sözleşme ve Yönetmeliği, hekimlerin ve meslek örgütlerinin tüm itirazlarına rağmen 1 Kasım'da yürürlüğe girdi.
Türk Tabipleri Birliği (TBB), sendikalar ve ilgili derneklerin oluşturduğu 14 kuruluş, yönetmeliği protesto etmek üzere üç günlük iş bırakma kararı almıştı.

Aile sağlığı merkezlerinde çalışan hekimler, hemşireler ve ebeler yönetmeliği tüm itirazlara rağmen yürürlüğe girmesiyle birlikte 5-6-7 Kasım tarihlerinde Türkiye genelinde iş bırakma eylemi düzenleyerek yönetmeliğin geri çekilmesi çağrısını bir kez daha yinelemişlerdi.

Anahtar Kelimeler:
DOKTORLAR
GÜNLÜK
BIRAKMA
EYLEMİNE
HAZIRLANIYOR
- Pazartesi 11.8 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Salı 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 14.4 ° / 9.2 ° Güneşli


