Doğalgaz ve elektrik zammı AKP’giller’in halkımıza yeni bir ihanetidir!

Doğalgaz ve elektrik zammı AKP’giller’in halkımıza yeni bir ihanetidir!

Zam, zam, zam, Ucuzluk ne zaman!..Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Başkanı Nurullah Ankut Efe’nin deyimiyle “Din alıp satma üzerine inşa edilen 20 yıllık kriminal iktidar” AKP’giller için “yolun sonu görünüyor”

 Bir ABD projesi olan AKP’giller’in her gün çarşaf çarşaf rüşvet, yolsuzluk, vurgun, talan belgeleri ortaya saçılıyor. Bu arada Kaçak Saraylı ve avanesi de özlemini duydukları Ortaçağcı Faşist Din Devletini kurma çalışmalarına hız vermekteler. Kadınlarımıza, çocuklarımıza, Kuvayimilliye kahramanlarımıza, doğamıza, suyumuza velhasıl vatanımıza ihanetlerinin dozunu artırmaktadırlar.

Halkımız ise işsizlik, pahalılık, yoksulluk cehenneminde cayır cayır kavrulmaktadır. Her yeni güne yeni zamlarla uyanıyoruz. Okulların açılmasına günler kaldı. Çocuklarımız için ders zili çalacak ama bizler için dert zilleri şimdiden çalmaya başladı. Kara kara çocuklarımızın okul masraflarını nasıl karşılayabileceğimizi düşünüyoruz. Çünkü iliklerimize kadar yaşadığımız pahalılık bize eğitimin asgari ücrete sığmadığını gösteriyor.

İşte Eylül ayına bu sıkıntılarla girerken birden kafamıza kocaman bir balyoz indi. Güne fahiş doğalgaz ve elektrik zammı haberi ile uyandık;

“Sanayide kullanılan elektriğe yüzde 50, konutlarda kullanılan elektriğe yüzde 20 zam geldi. Öte yandan konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 20.4, sanayi ve elektrik üretimi ile küçük ve orta işletmelerde kullanılan doğalgaza da yüzde 50 zam geldi. (https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonomi/son-dakika-dogalgaz-ve-elektrige-dev-zam)

Zamlar ardı ardına üzerimize yağıyor. Açlık sınırı 7 bin TL’ye dayanmış, yoksulluk sınırı ise 22 bin TL’yi aşmış.

Peki asgari ücret ne kadar?

5 bin 500 Türk Lirası.

Hesap ve gerçeklik ortadadır…

Elektriğe ve doğalgaza yapılan zam zaten açlık sınırının altında bir ücretle yaşam savaşı veren halkımıza AKP’giller’in yeni bir ihanetidir.

Kaçak Saray’larda oturup, halkın sırtından elektrik ve doğalgaz masraflarını ödeyen, Medine hurması, manda yoğurdu, kestane balı, güvercin yumurtası yiyip, bizlere porsiyonları küçültün, diyen AKP’giller’in Reisi ve avanesi Lale Devri’ni yaşayıp küplerini doldurmaktadır. Halka ise sabır ve şükür telkin etmektedir. Hatırlayacağımız gibi geçmişte AKP’giller’in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik “Asgari Ücretle de bal gibi geçinilir”, diyerek halkımızla da dalga geçmişti.

Ancak bu gidişin elbet bir sonu olacak. Halkımız uyanmaya başladı. Bu soyguncuların, vurguncuların ettikleri zulmün, ihanetlerin hesabını halkımız HKP saflarında örgütlenerek soracaktır.

İşsizliğe, pahalılığa, zamma, zulme son!

AKP işsizlik, pahalılık, zam, zulüm demektir!



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı